Gazete Vatan Logo

Ulaşılabilir sanat 5 yaşında

Beş sene önce "ulaşılabilir sanat" sloganıyla yola çıkan, pek çok genç sanatçının adını duyurmasını sağlayan Mamut Art Project, 26 Nisan’da başlıyor

Ulaşılabilir sanat 5 yaşında

Mamut Art Project, 2012 yılında "genç sanatçıları desteklemek ve sanatı ulaşılabilir kılmak" amacıyla sanat direktörü Seren Kohen tarafından hayata geçirildi. Geçen beş senenin ardından sayısız sanatçıyı Türkiye’ye kazandıran proje, üç yıldır Akkök Holding sponsorluğunda sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 26 Nisan’da Küçükçiftlik Park’ta başlayacak organizasyonu Kohen anlattı.

Tanınmamış birçok yetenek bulunuyor

Mamut Art Project sayesinde her yıl onlarca genç sanatçının Türkiye’ye kazandırıldığını belirten Kohen, "Birçok kişi Türkiye’nin sanatçı potansiyelinin farkında değil. Halbuki İstanbul’da da, Anadolu’da da tanımadığımız, ulaşamadığımız birçok sanatçı var. Mamut Art burada bir farkındalık yaratıyor, her sene çağdaş sanat alanından yaklaşık 50 yeni sanatçıya görünürlük sağlıyoruz. İlk sanat eserini Mamut’tan alan birçok insan var. Bir yandan sanat alımını, diğer yandan sanat üretimini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çizgileri belirli, net ve tavizsiz

Sanatın ulaşılabilirliğine inanarak başlattığı beş yıllık süreci, “Genç sanatçıların desteklenmesiyle ve ulaşılabilir sanat vurgusuyla yola çıkan, Türkiye sanat dünyasının ilk büyük çaplı projesi” sözleriyle açıklayan Kohen’e göre projenin devamlılığının anahtarı, “Çizgileri belirli, net ve tavizsiz” olmak.

Haberin Devamı

Mamut Art Project’in bu yılki temasını anlatan Kohen, “Yine farklı alanlardan, çok güçlü 50 sanatçı ile birlikteyiz. Mamut Performansları adını verdiğimiz ve “Nasılsın?” sorusuyla yola çıkan performans programı çok ilginç olacak. Bir de KRÜW ekibinin “ikonz” sergisini ilk kez göreceğiz” diyor.

Mamut Art’ın fiyat politikası

Mamut Art ile sanatı ulaşılabilir kılmayı hedefleyen Kohen, fiyat politikalarında katı davrandıklarını belirterek, "Fiyatlandırmada satış direktörümüz Ekin Kohen ve sanatçıların ortak kararı ile ilerleniyor. Arkasında duramayacağımız fiyatları kabul etmeme konusunda katıyız. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübe ve bilgilerimizle sanatçıları en iyi şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Öğrenciler için giriş ücretsiz

Haberin Devamı

Genç sanatçıların eserlerini Mamut Art Project’e seçen jürinin içerisinde, Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Ali Raif Dinçkök, günümüzün en önemli kavramsal sanatçılarından Sarkis Zabunyan, sanat danışmanı Elif Bayoğlu, küratör ve yazar Övül Durmuşoğlu ile güncel sanat eleştirmeni Murat Alat bulunuyor. 1000’den fazla başvuruyu değerlendiren jüri yalnızca 50 eseri seçti. Farklı alanlardan 500’den fazla işi göreceğimiz Mamut’a giriş 20 TL. Tüm öğrencilere ise giriş ücretsiz.

Sokak sanatı da yer alacak

Bu yıl, grafitiden animasyona pek çok disiplinden profesyoneli çatısı altında toplayan sanatçı kolektifi KRÜW’ün yeni işlerini de görme imkânı yakalayacağız. Özellikle sokak sanatı dendiğinde akla ilk gelen pek çok ismi de bünyesinde barındıran KRÜW’ün "ikonz" adlı sergisi, sanat tarihinden pek çok klasik eseri kendi çizgileri ve diliyle yorumlayıp edisyonlu printlerle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.