Gazete Vatan Logo

Ücretsiz ben taraması etkinliği başlıyor

Ücretsiz ben taraması etkinliği başlıyor

Bireylerin kanser riski taşıyıp taşımadığını öğrenebilmesi için Türkiye’nin bir çok ilinde üniversite hastanelerinde ücretsiz muayene imkanı sağlanacak. 31 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Türkiye’nin çeşitli illerindeki 20 üniversite hastanesinde yapılacak olan ücretsiz deri kanseri, ben taramasını kaçırmayın.

Euromelanoma ve Eau Thermale Avène’in ana sponsorluğunda gerçekleşecek “Euromelanoma Deri Kanserleri Tarama Kampanyası” halkın deri kanserine karşı bilinçlendirilmesini amaçlıyor.

Erken tanı çok önemli

Euromelanoma Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Nahide Onsun, bu kampanyayla amaçlarının toplumu deri kanserlerine yönelik farkındalık düzeyini artırmak olduğunu dile getirerek, erken tanının bu kanser türünde de çok önemli olduğunu belirtti. Onsun, şöyle devam etti; Ultraviyolenin en önemli hasarı güneş yanıklarıdır. Çocukluk yaşında geçirilen güneş yanıkları DNA hasarına sebep olduğu için, çocuk ve gençlerde güneş yanıklarını önlemek çok önemli. Çocukluktan itibaren güneşten mutlaka korunmalı ve yüksek faktörlü güneş koruyucuları kullanmalıdır. Derimizde olan her şeyi gözleyebiliyoruz. Bizim en önemli amacımız da bu erken değişikliği fark eden hastanın, erken tanı için mutlaka bir deri hastalıkları uzmanına başvurmasıdır. Erken tanı alan deri kanserleri basit, ucuz, zahmetsizce yöntemlerle tamamen tedavi edilebiliyor. Ancak geç kalınan olgularda ne yazık ki bu mümkün değil. Deri üzerindeki güneşin etkileri daha çok 40 yaşının üzerinde görülür.

Haberin Devamı