Gazete Vatan Logo

Uçaklar yere inmiş, 'Trump öldü' denmişti! Şok gerçek...

Geçtiğimiz haftalarda 'Trump öldü', 'Uzaylı istilası başladı' gibi söylentilere yol açan olayın perde arkası aydınlatıldı.

Uçaklar yere inmiş, 'Trump öldü' denmişti! Şok gerçek...

2 Temmuz Salı günü ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in New Hampshire'daki Granite Rehabilitasyon Merkezi'ne gitmesi planlanmıştı

Fakat Pence ziyaretini iptal etmiş ve Beyaz Saray'dan, “Başkan Yardımcısının Washington’da kalmasını gerektiren bir durum oluştu. New Hampshire’a yapacağı ziyareti yeniden ayarlamak için sabırsızlanıyor.” açıklaması yapılmıştı.

Nedeni net olarak açıklanmayan iptal sebebiyle dünya çapında büyük bir komplo teorisi patlak vermiş ve Trump'ın sağlık durumu gerekçesiyle Pence'in ziyaretini iptal ettiği söylentileri hızla yayılmaya başlamıştı.

Pence'in ziyaretini iptal etme sebebine ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Politico'da yer alan habere göre Pence ziyaretini, rehabilitasyon merkezinde görev yapan çalışan Jeff Hatch'in fentanil kaçakçılığı sebebiyle federal soruşturmaya alınması sebebiyle iptal etti.

Amerikan futbol takımı New York Giants'ın eski oyuncusu olan Jeff Hatch'in merkezde iş geliştirme şefi olarak çalıştığı ve 2 Temmuz'daki soruşturmanın ardından uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulundu.

Haberin Devamı

Bin 500 gram fentanili Massachusetts eyaletinden New Hamsphire eyaletine taşımakla suçlanan Jeff Hatch geçtiğimiz cuma günü suçunu itiraf etti.

Jeff Hatch'in uyuşturucu satıcılarına opioid verdiği bildirildi.

Jeff Hatch uyuşturucu kaçakçılığı suçundan dört yıla kadar hapis cezası alabilir.

Jeff Hatch'in daha önce uyuşturucu ve alkol bağımlılığı hakkında da açık demeçler verdiği biliniyor.

Uyuşturucu ve alkol bağımlısı olan Jeff Hatch bu sebeple Amerikan futbolu kariyerini sonlandırmak durumunda kaldı.

Suçunu itiraf eden Jeff Hatch'in Granite Rehabilitasyon Merkezi'ndeki görevine de son verildi.

Konuya ilişkin Beyaz Saray ve Mike Pence'den herhangi bir açıklama gelmedi.

Pence'in yardımcıları 2 Temmuz tarihinde Beyaz Saray'dan ayrılmak üzereyken kolluk kuvvetleri tarafından federal uyuşturucu soruşturması sebebiyle uyarıldı.

Uyarının yapıldığı sırada Pence ve ekibi uçuş halindeydi; ziyaretin iptali kararı alındı ve uçak geri dönüş yaptı.

Beyaz Saray'a dönen ve ABD Başkanı Trump'la görüşen Pence için Beyaz Saray'dan konuya ilişkin net bir açıklama olmadığı için komplo teorileri patlak verdi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray yalnızca konunun ulusal güvenlik meselesi olmadığını söylemekle yetindi.

Birkaç gün sonra konu hakkında açıklamalarda bulunan Trump sebebin son derece ilginç olduğunu söyledi ve her şeyin iki hafta içinde açığa çıkabileceğini belirtti.

Trump'ın açıklamaları gizemi daha da artırdı.

Söz konusu olaydan dakikalar sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ülkenin Savunma Bakanı Sergey Shoygu ile görüşmek için bir etkinliği iptal ettiği duyurulmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in programını, Rus su altı araştırma gemisinde çıkan ve 14 denizcinin hayatını kaybetmesine neden olan yangın sebebiyle iptal ettiği belirtilmişti.

Putin, görüşmede, yangında çok sayıda nitelikli insanın hayatını kaybettiğini belirterek, "Kazanın meydana geldiği gemi sıradan bir gemi değildi. Hayatını kaybeden 14 kişi arasında 7 birinci seviye kaptan vardı ve 2'si Rusya Kahramanı ödülüne sahipti. Bu kaza Rusya ve ordumuz için büyük bir kayıp." ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Ölen denizcilerin yakınlarına başsağlığı dileyen Putin, Şoygu'ya yönelik, "Kazadan kurtulanlara ve ölen denizcilerin ailelerine gerekli yardımların sağlanmasını, kazaya ilişkin araştırmayla şahsen ilgilenmenizi ve bana rapor vermenizi istiyorum." demişti.

Şoygu ise yangına ilişkin soruşturma başlatıldığını söylemişti.