Gazete Vatan Logo

Üç aylık çalışmayla literatüre geçti

Dünya Cimnastik Kupası’nda halka branşında cimnastik literatürüne yeni bir hareket kazandıran İbrahim Çolak, literatüre de "The Colak" ismiyle adını yazdırdı.

Üç aylık çalışmayla literatüre geçti

22 yaşındaki İbrahim Çolak şubat ayında düzenlenen Avustralya Dünya Kupası'nda yaptığı hareketle adını literatüre yazdırmayı başardı. Sadece üç aylık bir çalışma sonucu yeni bir halka hareketi ortaya çıkaran genç sporcu halka branşına kazandırdığı hareketini nasıl bulduğunu şöyle anlatıyor; "Bu iki farklı hareketin birleşmesi değil de birinin başından birinin sonundan gelen orijinal bir hareket. Bu hareketi araştırdığımda aynısının yapılmadığını gördüm ve denemek istedim" diyor. Avustralya Dünya Kupası'a giderken asıl amacının ve hedefinin literatüre girmek olduğunu belirten Çolak yeni hareket arayışına devam ettiğini de sözlerine ekliyor. Literatüre 'The Colak' adıyla giren İbrahim Çolak "Literatüre girmek tanınırlık açısından büyük avantaj sağlıyor. Özellikle yarışmalarda tanınmış bir sporcu olmak önemli. Hareket çıkarmak çok büyük bir prestij çünkü dünyadaki tüm cimnastikciler o kitapçığa bakıyor. Bu yüzden orada olmak çok gurur verici” diyor.

7,5 saat antrenman yapıyor

Bir sonraki hedefi Avrupa Şampiyonası'nda madalya almak olan İbrahim Çolak, haftanın dört günü çift, iki günü tek antrenman yapıyor. Yani minimum 3,5 saat, maksimum 7,5 saat antrenman yapıyor. Ağırlık çalışmaları da yapan Çolak kendi ağırlığının iki katı kadar ağırlık kaldırabiliyor hatta son olarak 125 kiloyu kaldırdığını söylüyor. Kaslı kollarıyla dikkat çeken Çolak'ın kol çevresi 41 cm. Beslenme konusunda kendisine bir sınır koymayan Çolak "Hem dengeli besleniyorum hem de haftada bir gün kendimi ödüllendiriyorum. Antrenmanlardan 3 saat önce bir şeyler yemeye özen gösteriyorum" diyor. Gün kendisi için sabah 08.00'de başlayan sporcu antrenmanlarının sosyal hayatını etkilemediğini ama evde olmayı çok özlediğini söylüyor.

Haberin Devamı

Sporcu bir aileden geliyor

Cimnastik yapmaya 5 yaşında ailesinin yönlendirmesiyle başlayan İbrahim Çolak'ın anne ve babası da sporcu. İkisi de atlet, maraton koşuyorlar. Aynı zamanda amcası Erkan Çolak da eski cimnastikci olan Çolak "Sporcu bir aileden geldiğim için başka bir meslek seçmiş olmam düşünülemezdi. Ailem ufak yaştan itibaren spor konusunda beni hem destekledi hem de teşvik etti" diyor. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Çolak sporla okulun beraber götürmenin zorluğuna da dikkat çekiyor. Çolak, "Sınav dönemleri hocalar gayretimi görüp yardımcı oluyorlar. Dersleri kaçırmamaya çalışıyorum. Zaten okul bitmek üzere" diyor.

Haberin Devamı

Başka tekliflere açığım

Spor dışında başka tekliflere de mesafeli olmadığını söyleyen Çolak oyunculuk teklifleri alma durumundaysa bunları değerlendirebileceğini söyleyerek şöyle diyor; "Daha önce başka bir alan konusunda teklif almadım ama eğer oyunculuk gibi teklifler alırsam bunu antrenörüm, federasyon başkanımıza sorarak ilerlerim. Antrenmanlarımı etkilemeyecek şekilde her türlü teklife açığım. Ama her koşulda önceliğim sporum ve antrenmanlarım. Vücudumun el verdiği sürece bu mesleği ve sporu bırakmayı asla düşünmüyorum. Zaten sporcu olamazsam antrenör olacağım".