Gazete Vatan Logo

Twitter 'mavi tik' özelliğini herkese açmaya hazırlanıyor

Twitter, eleştirilerin özelliklerinden onaylanmış hesap sistemini değiştirmek için çalışmalara başladı. Sosyal medya platformu, kimliğini doğrulayan herkese ünlü 'mavi tik' onayını verecek.

Twitter 'mavi tik' özelliğini herkese açmaya hazırlanıyor

Katıldığı bir canlı yayında Twitter kullanıcılarının sorularını yanıtlayan Jack Dorsey, daha fazla kullanıcının onaylanmış hesaba sahip olmasını istediğini söyledi. Twitter CEO’su, daha önce “bozuk” olduğunu kabul ettiği onay sistemine dair yeni bir strateji belirlediklerini açıkladı.

Yalnızca sanatçı, sporcu ve politikacı gibi ünlü kişilerin profillerini onaylayan Twitter, kullanıcıların kimliğini ve güvenilirliğini doğrulayacak yeni bir süreç üzerinde çalışıyor. Habertürk'te yer alan habere göre Twitter, kimliğini doğruladığı ve profilinde olduğunu söylediği kişi olan tüm kullanıcılara onaylanmış hesap rozeti olan ‘mavi tik’ vermeyi planlıyor. Ancak yeni onay sürecinin ne zaman devreye sokulacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Jack Dorsey, “Dünyanın en güvenilir servislerinden bir tanesi olmak istiyoruz ve bunun için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz” açıklamasıyla statü sembolü haline gelen onaylanmış hesap sistemini bir güven sembolüne dönüştürmeyi hedefliyor.