Gazete Vatan Logo

Twitter'da türban eleştirisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter aracılığıyla 'Sonunda ilkokulda başörtüsü de olacak. Döndük yine ilk noktaya, çağdaşlık ödülü alındı kafa yine aynı kafa' dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden şu mesajları aktardı:

'-Dün ne demiştim; 'Baştan söylemediğin şeyleri sonradan bala bulayıp yutturuyorsun'. İşte üç gündür tam da bu oluyor.


-Önce Sayın Cumhurbaşkanı'nın refikaları 'ilkokulda türban olmaz' dedi. Cumhurbaşkanı da 'Eşim haklı' dedi. Hepimiz şaşırdık bu ne 'açılım'diye.


-Sonra durum anlaşıldı; İngiltere Kraliçesi'nden Chatam House tarafından verilen 'Yılın Devlet Adamı' ödülü alınacakmış. Mesaj gerekliydi verildi. Çağdaş görüntü için, ödül alınmalıydı, alındı.


-Sonra Başbakan dedi ki 'İlkokulda başörtüsü kararı seçimden sonra alınacak'. Yani 'Cumhurbaşkanı'nı desteklemiyorum.'


-Cumhurbaşkanı'ndan açıklama bugün geldi, 'Özgürlükler konusunda başbakanla hemfikirim'.


-Yani diyorlar ki 'O gün orada öyle denmesi gerekiyordu dendi, bizim yolumuz belli, kimse yanlış anlamasın.'


-Sonunda ilkokulda başörtüsü de olacak. Döndük yine ilk noktaya çağdaşlık ödülü alındı, kafa yine aynı kafa.'



Önemli olanın iktidar koltuğuna oturduktan sonra ne yapılanlar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:
"Zenginleşmeden sadece etrafındakilerin zenginleşmesini mi anlıyorsun? Makamı kendi kişisel gücünü haksız yere artırmak için mi kullanıyorsun? Açılım,saçılım diyerek milletin en temiz duygularıyla mı oynuyorsun? 8 sene iktidar olduğun halde tabanının en hassas olduğu başörtüsü konusunu hala sakız gibi çiğniyor musun? Garip gureba deyip onları sadakaya mahkûm edip, kaderlerini kalıcı olarak değiştirecek bir tane projeye imza atamıyor musun? Balık tutmayı bilinçli olarak öğretmeyip, ayda bir yarım kilo balık vererek biat ve bağımlılığı siyasi politika olarak mı izliyorsun? Örnek önümüzde; yani sorunları 8 senede halledemeyip, kaç 8 sene daha isteyeceksin. İşine geldi mi Allah'a sığınacaksın, işine geldi mi Bodrum'da mini etekli kadınları partine kaydedeceksin. Yeter ki çark dönsün düzen sürsün. Baştan söyleyemediğin şeyleri günü geldikçe teker teker bala bulayıp yutturacaksın."

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, İDEM AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak’ın İdil ilçesinde meydana gelen patlamada nedeniyle İdem’in ailesine
başsağlığı diledi.

CHP’den yapılan yazılı açıklamada, İdil ilçesinin Sulak köyüne bağlı Aslantepe mezraasındaki bu sabah bir evin bahçesinde meydana gelen patlama nedeniyle, 4 yaşındaki Saliha’nın hayatını kaybettiği, 7 yaşındaki kardeşi
Beşir’in ise yaralandığı hatırlatıldı.

Kılıçdaroğlu’nun, Kamyon şoförü olan çocukların babasının Irak’ta bulunduğu için amcaları Ahmet Aslan’ı telefonla aradığı, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu, ayrıca Sulak köyü ve Aslantepe mezraasına da başsağılı diledi.

Haberin Devamı