Gazete Vatan Logo

Tuvale yansıyan kaos

Galeri/Miz, 9 Aralık’a kadar Nuri Battal’ın resimlerinin yer aldığı “I am Bleeding” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Tuvale yansıyan kaos

Modern sanatın sevilen ismi Nuri Battal’ın yeni kişisel sergisi “I am Bleeding” Nişantaşı’nda bulunan Galeri/Miz’da sanatseverlerle buluştu. Geçmiş dönemde başta heykel olmak üzere farklı disiplinlerde ürettiği eserlerle dikkat çeten Battal, yalnızca Türkiye’de değil uluslararası alanda da adını duyurdu. ABD’deki plastik sanat derslerinin ardından 1995’te Japonya’ya giden Battal, üç yıl boyunca resim ve plastik sanatlar geleneksel el sanatları programına katıldı. Battal’ın Galeri/Miz’deki yeni sergisi “I am Bleeding”de ise 20 resmi yer alıyor. Eserleri yaratma sürecinde günde üç saat uyuduğunu söyleyen Battal, sergisinin isminin “kanamaktan” geldiğini belirtiyor. Toplum olarak yaşadığımız şu sürede ciddi kan kaybettiğimizi ancak bir şekilde toparlayacağımızı, eserlerinde de bu durumu resmettiğini söylüyor.

Yıllardır resim ve sanat ile iç içe olduğunu ifade eden Battal son olarak “Ülkemizde çoğu konuda yaşanan kaos ve karmaşa fırça darbelerime ilham kaynağı oluyor. Hayat enerjimi eserlerime yansıtıyorum” dedi.

Haberin Devamı