Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye ‘gelin’ geldim bir daha geri dönmem

Brezilyalı oyuncu Jessica May'in Türkiye'deki ilk oyunculuk denemesi, Yeni Gelin dizisindeki Bella karakteri ile oldu. Türkiye'ye gelmenin zor bir karar olduğunu anlatan May, "Hayattaki en büyük risk hiç risk almamaktır” diyor

Türkiye’ye ‘gelin’ geldim bir daha geri dönmem

Buradaki ilk oyunculuk deneyiminiz mi Yeni Gelin?

Evet ilk oyunculuk deneyimim ama daha önce çok reklam filminde oynadım. Kameraya çok yabancı değilim yani ama dizi gerçekten çok daha farklı. Devamlılığı var, sürekli ezber yapmak gerekiyor.

Türkiye'deki oyunculuk maceranız nasıl başladı?

İki sene önce reklam çekiminde çalıştığım ve tanıştığım bir yönetmen Beyaz Perde'ye çok yakışacağımı, televizyon işi yapmam gerektiğini söyledi. Sonrasında bunu birlikte çalıştığım 4-5 yönetmenden daha duydum ve bu üzerine yoğunlaşmaya başladım. Doğru işin gelmesini bekledim. Süreç film tam istediğim gibi bir proje ile bu maceramın başlamasını sağladı. Teklif geldiğinde Brezilya' daydım ve apar topar Türkiye'ye döndüm. İlk başlarda biraz endişeleniyordum ama yönetmenimiz Ersoy Güler öyle güzel bir ekip kurmuş ki, hemen adapte oldum.

Ülkenizi bırakıp bir anda başka bir ülkeye gitmek zor olmadı mı izin için?

Çok zor bir karardı. Hele ki ailesinden hiç ayrılmayan ve çiftliğindeki hayvanlarla arkadaşlık yaparak büyüyen birisi için daha da zor. Ama hayata karşı sorumluluğunuz olduğunu anlayınca işin rengi değişiyor. Ayrıca hayattaki en büyük riskin hiç risk almamak olduğunu düşünüyorum. Ailemin yanından ayrıldığımda 16 yaşındaydım ve Sao Paulo'ya hem okumaya hem de çalışmaya gitmiştim. Bu da çok zor bir karardı. Bunu erken yaşta tecrübe etmem beni çabuk olgunlaştırdı sanırım.

Haberin Devamı

Buraya yerleşmeyi düşünüyor musunuz?

Türkiye çok güzel bir coğrafya ve harika bir millete sahip. Artık Türkiye benim ikinci vatanım, okyanusun diğer tarafındaki evim sayılır. O yüzden bu topraklardan hiçbir zaman tamamen kopup gitmeyi düşünmüyorum.

Türklere dair sizi en çok şaşırtan ne oldu?

İlk geldiğimde dikkatimi çeken şey her yerde Türk bayrağının olmasıydı. Bu çok güzel bir duygu. Türkler gerçekten bayraklarına ve ülkesine çok saygı gösteriyor. Bunu dışarıdan gelen bir yabancı olarak çok kolay fark edebiliyorsunuz. Zaten Türk bayrağının hikayesini öğrendiğimde ve Atatürk'ü tanıdığımda aynı saygı ve sevgi bende de başladı. Öğrendiğim bilgiler Brezilya'da bize öğretilmeyen şeyler. Türkiye'nin çok duygusal bir hikayesi var.

Haberin Devamı

Aşkınız için gözü kapalı her şeyi yapar mısınız?

İnsanın yaşamak için bir nedeni varsa her şeyin üstesinden gelebilir. Aşk da fedakarlık istiyor, o yüzden her şeyi yapardım.

Çok çalışmam gerekiyor

Burada ailenizle mi yaşıyorsunuz? Onlar buraya gelme durumunuzu nasıl karşıladı?

Ailem Brezilya'da. Onlar benim aldığım kararlara her zaman destek gösterdiler, o yüzden bir şey söylemediler ama birbirimizi çok özlüyoruz. Brezilya ve Türkiye uçakla bile 14 saat sürüyor ama bir ara onları alıp Türkiye'ye getirmek istiyorum. Ailemin de burayı çok seveceğinden eminim.

Oyunculuk hayalleriniz şekillenmeye başladı mı?

Daha yolun başındayım. O yüzden çok fazla çalışmam gerektiğini biliyorum. Şimdilik boşta kalan zamanlarımı eksikliklerimi gidermeyle değerlendiriyorum. Setteki usta oyunculardan sürekli yardım alıyorum. Birileri beni başarılı görüyorsa, bunda set arkadaşlarımın da katkısı çok büyük. Başarı zaten yaşam kadar eski bir şey. Değişen sadece başarının hikayesi oluyor.

Haberin Devamı

Mesleğinizi bir adım sonra nerede ve nasıl yapmak istersiniz?

Zaman ve şartlar ne gösterir bilinmez ama bu işi Brezilya'da kendi dilimde de yapmayı çok isterim. Hem Türkiye'de hem Brezilya'da seyirciyle buluşmak gerçekten çok güzel olurdu.