Gazete Vatan Logo

Türkiye Somali için seferber oldu

Ankara, 300’ün üzerinde kişinin öldüğü Somali’deki terör saldırısı sonrasında yaralılar için tüm imkanlarını seferber etti

Türkiye Somali için seferber oldu

Somali’nin başkenti Mogadişu’da hafta sonunda düzenlenen ve 300’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıları sonrasında Türkiye yaralılara yardım için harekete geçti. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yardım çalışmalarını yerinde incelemek üzere önceki gün kalabalık bir heyetle Mogadişu’ya gitti. Başbakan Hassan Ali Kheire ve Sağlık Bakanı Fawziya Nur ile görüşen Bakan Demircan, daha sonra yaralıların çoğunluğunun bulunduğu Sağlık Bakanlığı’na bağlı Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi’ne geçerek yaralıları ziyaret etti. Yaralıların durumuyla ilgili hastane yetkililerinden bilgi alan Bakan Demircan, akşam saatlerinde Ankara’nın gönderdiği askeri ambulans uçakla Türkiye’ye gönderilen 40 yaralıya da eşlik etti.

‘İlk Türkiye geldi’

Somali Dışişleri Bakanı Yusuf Garaad Omar, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Mogadişu’daki bombalı saldırının ardından Somali’ye doktor ve tıbbi destek gönderen ilk ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, yardımlarından ötürü Ankara’ya teşekkür etti.

Haberin Devamı

Ölü sayısı artabilir

Başkent Mogadişu’daki El Emin Ambulans Servisi Müdürü Dr. Abdulkadir Adam, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 300’ü aştığını söylemişti. Saldırıda yaralanan yaklaşık 300 kişinin tedavisi hastanelerde devam ediyor. Saldırıları henüz üstlenen olmazken yetkililer, eylemin arkasında El Kaide bağlantılı Eşşebab örgütünün bulunduğunu düşünüyor. Öte yandan patlamada yaralanan 35 Somalili dün gece askeri uçakla Ankara’ya getirildi.