Gazete Vatan Logo

Türkiye Mercedes’in Ar-Ge merkezi oluyor

Türkiye’ye bugüne kadar 1 milyar euroluk yatırım yapan Mercedes-Benz, Aksaray tesisini Ar-Ge üssü olarak seçti. Türk mühendisler tüm dünyada üretilecek Mercedes kamyonları test edip onay verecek

Türkiye Mercedes’in Ar-Ge merkezi oluyor

Önümüzdeki yıl Türkiye’de 50’nci yılını kutlayacak olan ve bugüne kadar 1 milyar euro yatırım yapan Mercedes-Benz Türk, faaliyetlerini büyütme kararı aldı. En son Şubat’ta Aksaray kamyon fabrikasının kapasitesini 113 milyon euro yatırımla ikiye katlayacağını duyuran şirket, bu kez Ar-Ge merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, İstanbul’dan sonra ikinci Ar-Ge merkezini Aksaray’da kuracaklarının müjdesini verdi.

15 Temmuz etkilemedi

Bu yatırım kararının Mercedes-Benz’in Türkiye’ye güveninin bir göstergesi olduğunu söyleyen Sülün, “2017’nin bahar aylarında Ar-Ge merkezinin temelini atacağız. Yatırım kararını 19 Temmuz’da aldık. Tabii önceden tartışılmış bir karardı. Ancak 15 Temmuz’dan sonra biz bu yatırım kararımızdan vazgeçmedik. Zor dönemden geçiyoruz. Ama biz tam gaz, hatta biraz daha gazlayarak yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

Aksaray’daki Ar-Ge üssünün global olarak bütün Mercedes-Benz dünyasına hizmet vereceğini söyleyen Süer Sülün, burada kamyonlarının testinin yapılacağını kaydetti. Sülün, araç üretip satmanın yanı sıra mühendislik de ihraç ettiklerini ekledi.

Haberin Devamı

Kamyonda büyük atak

Aksaray Kamyon Fabrikası’na yapılacak yeni yatırımla ihracatın artacağını ifade eden Süer Sülün, hedeflerini şöyle aktardı: “Kamyon üretimimiz yüzde 90-95 iç pazara yönelikti. Bu yıl 5 bin adede ulaşacağız. Kamyon ihracatımız üretimimizin yüzde 40’ı civarında. 2018’den sonra bu payı yüzde 50’ye çıkarmayı planlıyoruz, yani üretimimizin yüzde 50’si iç pazar, yüzde 50’si ihracat olacak. Bu da sadece kamyon segmentinde ihracatımıza yaklaşık 1 milyar euro bir ilave gelecek demek.”