Gazete Vatan Logo

Türkiye-Katar deniz nakliyatı

Türkiye’deki Safiport Derince Limanı ile Katar’daki Doha Hamad Limanı arasında deniz nakliyatı anlaşması imzalandı. 12 günde nakliyat yapılıp, maliyetler düşürülecek

Türkiye-Katar deniz nakliyatı

Türkiye ile Katar arasındaki ticaretin kolaylaştırılması amacı ile yapılan iş birliği için imzalar atıldı. Safiport Derince Limanı ile Doha Hamad Limanı arasında direkt deniz nakliyatı seferleri düzenlenmesine ilişkin anlaşma sağlandı.

5 milyar dolar iş hacmi

Katar tarafından Charlotte Tradingand Contracting Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ekselansları Şeyh Hamad bin Thamer J. M. Al Thani ile Türkiye tarafından Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Safi karşılıklı konteyner, dökme ve genel kargo yükleri için direkt deniz nakliyatı seferleri başlatılması konusunda anlaşmaya imzaları attı. Bu yeni hat sayesinde her hafta karşılıklı seferler ile Türkiye’den Katar’a gıda ve tüketim maddeleri ile sanayi ürünleri; Katar’dan Türkiye’ye Katar ihraç ürünleri sevkiyatı yapılması planlanıyor.

Petro-kimya getireceğiz

Kasım ayında başlayacak seferler için Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Safi, “Anlaşma sayesinde yılda 5 milyar dolarlık iş hacmi sağlanacak. Gıda ve tüketim malzemelerinin Katar’a deniz yoluyla 12 günde daha az maliyetle ulaşmasını sağlayacağız. Onlardan da LPG gibi petro-kimya ürünlerini Türkiye’ye getireceğiz. Hem maliyetin hem de sürenin azaltılacağı bu model ile ciddi bir istihdam efekti de yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı