Gazete Vatan Logo

Turkcell, Küçükyalı’ya Allianz, Rönesans Tower’a

İstanbul’da ofis piyasası hareketlendi. Allianz Türkiye, Kozyatağı’ndaki Rönesans Tower’ı satın aldı. Turkcell de Rönesans’ın Küçükyalı’daki projesinden 30 bin metrekare ofis kiraladı.

İstanbul’da ofis piyasası hareketli günler geçiriyor. Yerli ve yabancı kurumsal şirketlerin A sınıfı ofis ihtiyacını karşılayan projelerin inşa edilmesiyle, hem yeni ofis bölgeleri oluşuyor hem de sektörde satın alma ve kiralamalar hız kazanıyor. Sektördeki son büyük satın alma işlemi Kozyatağı’nda gerçekleşti. Rönesans’ın inşa ettiği Rönesans Tower’ı Allianz Türkiye aldı. Allianz’ın merkezi olacak bina taşınmadan sonra Allianz Tower olarak anılacak. Satın alma, Allianz CEO’su Solmaz Altın tarafından Allianz çalışanlarına da duyuruldu.
43 bin metrekare
İstanbul Anadolu yakasında gelişen ofis bölgelerinden Kozyatağı’nda, İstanbul Finans Merkezi’ne yakın bina, toplam 44 kattan oluşuyor. 205 metre uzunluğu sahip tek kulede inşa edilen Rönesans Tower, toplam 85 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projede 43 bin metrekare ofis alanı bulunuyor. Bölgedeki satış değerlerine bakıldığında, satış işleminin metrekaresi 5 bin dolar üzerinden gerçekleştiği kulislerde konuşuluyor.
Şirketlerin ofis kiralarken önem verdiği kriterlerinden biri metroya yakınlık. Bu proje de Kadıköy-Kartal metro hattına yakın olup, Kozyatağı metro istasyonuna yürüme mesafesinde bulunuyor. Projenin hemen yanında Marriott Asia Oteli bulunuyor. Bina, çevreci özellikleriyle de LEED sertifikası sahibi. Şimdiden Anadolu yakasının sembol binalarından olan projede, çalışanların ihtiyaçlarını karşılayacak restoran ve kafeler, toplantı odaları, market, kuaför gibi birimler de olacak.
CEO’nun isteğiydi
Rönesans Tower’ı satın alan Allianz Türkiye, bankacılık, sigortacılık ve varlık yönetimi hizmetlerini 78 ülkede sürdüren Allianz Grup’a bağlı. Türkiye’de 2013 yılında Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik’in ana ortağı konumuna geldi. Büyüme planları kapsamında Allianz’ın kendine ait bir binasının olması isteniyordu. Satın almayla “Allianz Tower” isteği gerçekleşti.
Mart sonuna kadar teslim edilecek
RÖNESANS Gayrimenkul Yatırım’ın inşaata başlarken açıkladığına göre, Rönesans Tower, bu yılın ilk çeyreğinde teslim edilecek. Buna göre, teslimin Mart ayı sonuna kadar gerçekleşmesi hedefleniyor. Allianz Türkiye’nin de Altunizade’de yer alan genel merkezini teslimin ardından kısa süre içinde bu binaya taşıması bekleniyor.
Bosch’la komşu oluyor
Turkcell, İstanbul Tepebaşı’ndaki genel müdürlüğünden Küçükyalı’ya taşınıyor. Şehrin merkezindeki binasını bırakıp verimlilik esasına göre inşa edilen daha modern bir binaya yerleşiyor. Turkcell, Rönesans’ın inşa ettiği RönesansBiz Küçükyalı projesinden yaklaşık 30 bin metrekarelik yer kiraladı. Taşınmanın bu yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşmesi planlanıyor.
Toplam 47 bin 587 metrekare brüt kiralanabilir alana sahip projenin 15 bin metrekarelik kısmı daha önce Bosch Türkiye’ye kiralanmıştı. İlgili işlem son 5 yılda Türkiye’de yapılan en büyük uluslararası ön kiralama olmuştu. Projede kalan 30 bin metrekarelik alan ise Turkcell’e kiralanmış oldu. Buna göre, Turkcell ile Bosch yeni binalarında komşu olacak.
Çevreci ve modern
Turkcell’in uzun süredir daha teknolojik ve daha geniş bir alana taşınmayı istediği biliniyordu. Turkcell’in taşınacağı yeni bina, verimlilik esasına dayalı tasarım ve mimari anlayışla geliştirildi. Her kattan deniz manzarası gören, iç bahçeleri ve çevre düzenlemesiyle zengin bir peyzaj değerine sahip olan bina, çevreci özellikleri sayesinde de LEED Gold Sertifikası’na aday oldu. Proje, lokasyonuyla da dikkat çekiyor. E-5 Karayolu’na cepheli proje, Kadıköy-Kartal metro hattı üzerinde bulunuyor.
Turkcell, genel müdürlüğünü Küçükyalı’ya taşıyarak hem Turkcell Maltepe Plaza hem de Kartal’daki Superonline Genel Müdürlüğü’ne yaklaşıyor.

Haberin Devamı