Bu bayram tatlılar meyveli olsun

Yemek kitabı yazarı Tülin Doğruer, lezzetli mevsim meyvelerini kullanarak bayram için lezez üç tatlı hazırladı. Düşük kalorili ve sağlıklı bu tatlılarla hoş sofralar hazırlayabilirsiniz.

Bu bayram tatlılar meyveli olsun

Bayramları her zaman sevinçle karşıladığını söyleyen Tülin Doğruer, "Bayramlar bana gelenek ve göreneklerimizi sürdürüyor olmanın mutluluğunu yaşatıyor. Bayram deyince aklıma hep eski bayramlar gelir. Küçüklüğümün bayramları çok daha lezzet taşırdı. Heyecanla o gün beklenirdi. Birgün öncesinden mutfakta tatlı telaş olurdu. Günümüzde hayat koşulları ve mesafelerin uzaklığı sebebiyle bayramlar çok coşkuyla kutlanmasa da ben halen çocukluğumdaki heyecanı yaşıyorum. Küçüklükten gelen alışkanlık olsa gerek . Biz millet olarak zaten ikramı severiz fakat bu özelliğimizi bayramlarda daha da çok abartırız. Benim için bayram sevdiklerimizle bir arada güzel lezzetlerin paylaşımı anlamına geliyor.” diyor.

Bayram deyince tabii ki akla gelen ilk tatlıların şerbetli hamur tatlıları geldiğini söyleyen Doğruer, bu bayramda misafirleri için meyveli tatlıları tercih ettiğini anlatıyor: “Hem biraz klasiğin dışına çıkmak hem de tatlılarımızın kalorisini hafifletmek istedim.”

Haberin Devamı

"Bayram tatlıları yalnızca lezzetleriyle değil görselliğiyle de sizi tatmin edecek."

Kadayıflı şeftali tatlısı

Şeftalileri yıkayın ve ortadan ikiye bölün ortasındaki çekirdeği çıkarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin fırını 180 derece ısıtın.Şeftalilerin iç kısmı dişa bakıcak şekilde fırın tepsisine yerleştirin yarım saat pişirdikten sonra fırından çıkarın

Tere yağını bir tavanın içinde eritin tel kadayıflarını ilave edin karıştırmaya ara vermeden kavurun kadayıflar renk değiştirmeye başlıyınca içine şeker ve bademi ilave edin kadayıflar karemel rengi oluncaya kadar pişirin sonra ateşten alın ve soğutun daha sonra şeftalilerin üzerine kadayıfları yerleştirin servis sırasında üzerlerine dondurma koyun.

Malzemeler

-3 adet büyük boy şeftali

-1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için

-1 çorba kaşığı tereyağı

-100 gr kadayıf

-1 çay bardağı toz şeker

Haberin Devamı

-1 çay bardağı badem

-Dondurma

Çilek soslu damla sakızlı muhallebi

Tencerenin içinde un, nişasta, pirinç unu, şeker ve damla sakızını karıştırın. Sütü karıştırmaya ara vermeden azar azar ekleyin. Ateşin üzerine koyup pişirin. Ateşten almadan önce vanilya ilave edin. Muhallebi kaselerinin yarısını muhallebi ile doldurun. Çileklerin yarısını ayırın kalanını şekerle birlikte blenderden geçirin. Muhallebilerin üzerine paylaştırın. Kalan çilekleri küp kesin. Çilek sosunun üzerine yerleştirin soğuk servis edin.

Malzemeler

-1 çorba kaşığı un

-1 çorba kaşığı nişasta

-1 çorba kaşığı pirinç unu

-1 su bardağı şeker

-1 Kesme şeker büyüklüğünde damla sakızı

-750 ml süt

Üzeri için

-1/2 kg çilek

-1 kahve fincanı şeker

-Pişmaniye

İncirli pavlova

Yumurta aklarını mikserle çırpın. Koyulaşınca şekeri yavaş yavaş ilave edin. Mısır nişastasını da ekleyip çırpmayı sonlandırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Fırın önce 120 derece ısıda olsun. 15 dakika sonra ısıyı 100 dereceye indirin. 1 saat sonra fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan 15-20 dakika fırında tutun. Bir kabın içine peynir, krema ve pudra şekeri mikserle çırpın. Hazırlanan bezelerin üzerine 1 er çorba kaşığı krema yerleştirin.

Haberin Devamı

İncirleri dilimleyip üzerine bal gezdirin ve kremanın üzerine yerleştirin.

Malzemeler

-4 adet yumurtanın akı

-1 su bardağı şeker

-2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

-150 gr maskarpone veya labne peynir

-2 çorba kaşığı krema

-1 çay bardağı pudra şekeri

-6-7 adet incir

-3-4 çorba kaşığı bal

DİĞER YENİ YAZILAR