Sömestr tatilinde ilham kaynağını bulun

Yarıyıl tatili bugün başlıyor. Herkesi karne heyecanı sarmış durumda. Karnesi iyi olanlar, ailelerine isteklerini çoktan sıraladı bile... Notları düşük olanlar ise bu durumu açıklama endişesi yaşıyor.

Karneleri nasıl olursa olsun tüm çocukları sevildiklerini bilmeye ve eğlenmeye ihtiyacı var. Onları notlarından dolayı yargılamak yerine bunun nedenini anlamaya çalışmalıyız. Tam bu noktada “ilham” kelimesi yardıma koşabilir. Onları hayatlarında ilham kaynağı olacak kişilerle tanıştırmak belki de ikinci yarı yılda başarılı olmalarının ilk adımı olabilir. Dünyada iz bırakan ünlü isimleri anlatan kitaplar ya da filmler hayatlarında yeni pencereler açılmasını sağlayabilir.

Çocuklarınızın şehirde yapabileceği sanatsal ve fiziki etkinliklerle bakış açısını zenginleştirebilirsiniz. Özellikle, İstanbul Modern, Sakıp Sabancı, Rahmi Koç, Oyuncak Müzesi’nin düzenlediği sömestr atölyeleri çocuklara sanatın ve yaratıcılığın kapılarını açıyor.

ETKİNLİKLER

Zorlu’da Picasso ile tanışacaklar

Zorlu Alışveriş Merkezi, bugün başlayıp 13 Mart’a kadar sürecek bir dizi etkinlik düzenliyor. Minik ziyaretçiler, Da Vinci’den Picasso’ya, Van Gogh’tan Monet ve Degas’a kadar bir döneme damgalarını vurmuş önemli sanatçıları, atölye çalışmaları ve interaktif oyunlarla tanıma fırsatı yakalayacak. Sömestr tatilini içine alan tarihlerde gerçekleşecek atölye çalışmasında Picasso’nun en önemli eserlerinden biri olan At Kuyruğu Saçlı kızın hikayesi anlatılacak interaktif oyunlarla desteklenerek çocuklara anlatılacak.

Haberin Devamı

DotKanyon’da çocuk atölyeleri

Dotkanyonda tarafından 6 - 11 yaş arası çocuklar için hazırlanan tiyatro atölyeleri yarın Dotkanyonda sahnesinde başlıyor. Birlikte bir mekan ya da hikaye yaratmak gibi ekibin bir parçası olabilme çalışmaları için sahnede hikayeler anlatarak, oyunlar yaratarak, tiyatroya dair doğaçlama çalışmalar yapılıyor.

Farklı malzemeler ve görsellerden yola çıkarak diyaloglar hazırladıktan sonra, rolleri dağıtıp, ezberleyip, yönetip ve sahnelemek için Yaz / Oku / Yönet atölyeleri yarıyıl tatilinde çocukların hayal gücünü sahneye çıkarıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Modern çocukları bekliyor

İstanbul Modern Sanat Müzesi, 25 Ocak - 5 Şubat 2016 yarıyıl tatilinde 7 - 12 yaş arasındaki çocukları bekliyor. Sabah saat 10:00 - 12:00 arasında müze uzmanlarının yönetiminde, sanat uygulamalarını buluşturan atölyeler, çocukları disiplinlerarası düşünmeye ve üretmeye davet ediyor. Öğleden sonra saat 13:00-16:00 arasında Sanatçı Atölyeleri’nde çağdaş sanatçı Ardan Özmenoğlu ile buluşan çocuklar fikirlerini, boya ya da kalem dışında malzemeler kullanarak, somutlaştırıyor.

Akmerkez’de ‘Her Güne Bir Sanatçı’

Akmerkez’in ‘Her Güne Bir Sanatçı’ etkinliğiyle çocuklar, tatil boyunca; resim, heykel, mimari ve tasarım alanında tarihe damgasını vurmuş sanatçılarla tanışarak, eserlerine bir adım daha yaklaşmış olacak. Pace Çocuk Sanat Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen, Akmerkez Sömestr Atölyeleri, 25 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik boyunca minikler, Picasso, Van Gogh, Mimar Sinan, Antoni Gaudi sanatçıları tanıyacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR