Pony Club şehrinize geliyor...

At binmek ve at sevgisinin çocukların psikolojik ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağladığı artık herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Engelli çocukların yanı sıra konsantre sorunu yaşayan, obezite ile savaşan, sosyalleşmekte zorlanan çocuklar için at binmek faydalı aktivitelerin başında geliyor.

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) de bu farkındalıkla çocuklara at sevgisini küçük yaşlardan itibaren aşılamak amacıyla geçen yıl hayata geçirdiği “Pony Club Şehrinize Geliyor” adlı sosyal sorumluluk projesinin 2015 yılı programını geçtiğimiz salı günü Soma’da başlattı. Geçen yıl yaşanan maden kazasında büyük acılarla baş etmek zorunda kalan Somalı 1000’i aşkın çocuk, TJK’nın ilçeye getirdiği ponylere binerek atlarla tanıştı.

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci projeyi şöyle anlatıyor: “Türkiye Jokey Kulübü olarak topluma daha fazla yarar sağlamak ve elimizdeki imkanları daha fazla toplum yararına sunmak istiyoruz. Bu kapsamda ilk kez geçen yıl başlattığımız Pony Club Şehrine Geliyor projemiz gerek çocuklarımızdan gerekse ailelerinden çok fazla ilgi gördü. Geçen yıl 35 ilde 20 binden fazla çocuğu atla yan yana getirdik. Bu yıl daha fazla şehirde daha fazla çocuğa ulaşmak hedefindeyiz. At, bildiğiniz gibi özellikle çocukların ruhsal gelişimine katkı sağlayan en önemli canlı. Ruhsal gelişimin yanı sıra fiziksel anlamda da atın iyileştirici özelliği bulunuyor. Amacımız çocuklarımızın dilediği kadar at binmesi ve proje kapsamında gerçekleştirilecek çeşitli aktivitelerle güzel bir yaz tatili geçirmeleri” dedi. Pony Club Şehrinize Geliyor projesi 3 ayrı etapta gerçekleştirilecek. Pony’ler; Edirne’den, Gaziantep’e, İzmir’den Elazığ’a, Isparta’dan Gümüşhane’ye, Antalya’dan Niğde’ye kadar Türkiye’nin her bölgesini ziyaret edecek.

Haberin Devamı

Türkiye’de atçılık, at yetiştiriciliği ve çocuk gelişimi açısından büyük önem taşıyan TJK’nın sosyal sorumluk projesi ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’, yaklaşık 3 haftada, 37 il ve ilçe gezecek.

HAFTA SONU ROTASI

İstanbul Akvaryum’da sualtıyla tanışın

Yaz tatilinde çocuklarınızı İstanbul Akvaryum’da sualtı dünyasıyla tanıştırın. Florya sahilinde yer alan dünyanın en büyük tematik akvaryumu 64 adet tank içerisinde irili ufaklı 1500 türden, 17 bin kara ve deniz canlısı yaşıyor. Hafta içi ve hafta sonu 10:00-20:00 arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Haberin Devamı

“Epilepsi ve Ben” resim yarışması çocuklara umut oluyor...

Ülkemizde 700 bin civarında epilepsi hastası var. Türkiye çapında bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Epilepsi ve Ben” resim yarışması, çocuk ve genç epilepsi hastalarına sosyal destek sunmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından, UCB Pharma A.Ş. desteği ile gerçekleştiriliyor. Yarışmaya epilepsi teşhisi konmuş 6-11 ve 12-16 yaş arası epilepsi hastası çocuklar ve gençler katılabiliyor. Yarışmaya son katılım tarihi 15 Temmuz. Bilgi için epilepsiveben.net

Unutulmaz pop şarkıları ninni oldu

Prima’nın sponsorluğunda hazırlanan “Pop Ninniler Vol 1 - Sevgi, Uyku & Oyun” albümü raflardaki yerini aldı. Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan albüm, Türkiye’nin en ünlü ve sevilen seslerinin şarkılarının enstümantal ninni versiyonlarını içeriyor. Bebekleriyle sevgi, uyku ve oyun anlarını müzik eşliğinde paylaşan anne ve babalar için hazırlanan albümde 11 parça yer alıyor. Bebekler için özenle hazırlanan albümdeki ninniler, anne ve babaların kendi sesleriyle de eşlik ederek bebekleriyle olan özel bağa katkı sağlamak için enstrümantal biçimde hazırlandı. Kenan Doğulu’nun bestelediği Ben Güzelden Anlarım’dan, Sezen Aksu’nun bestelediği Kaçın Kurası’na kadar pop müziğin sevilen, dönemine damgasını vuran şarkılarını içeren ve Türkiye’de bir ilk olan bu albümü anne ve babalar bebekleriyle dinleyebilir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR