Kristal toplarla partiye enerji katın

Eğlence sektörünün ünlü ismi işletmeci Dilek Birgen yeni yıla evde girmek isteyenler için dekorasyondan bakıma birçok öneride bulundu.

İşletmeci, gazeteci ve psikolog kimliğiyle tanıdığımız Dilek Birgen yeni yıl öncesi sofra ve güzellik sırlarını paylaştı. Birgen, yılbaşı sofrasında kırmızı ve yeşil tonları önerirken, kristal topların negatif enerjiyi azalttığını ifade ediyor.

Kokina çiçeği ve kokulu mumlar kullanın

Her sene geleneksel süslenen yılbaşı ağacının dışında iki yıldır, modern tasarımlar da evin havasını değiştiriyor. Örneğin tamamen kitaplarla düzenlenen çam ağacı veya duvara asılan iplerle birbirine bağlanmış doğal ince çıtalardan oluşan çam ağacı şekli...

En önemli unsurun ışıklandırma olduğunu belirten Dilek Birgen, ağacınıza mutlaka kristal toplar eklemenizi bunun negatif enerjiyi aldığını ifade ediyor: “Kırmızı ve yeşil tonlarında sofra düzeni de tam yılbaşı havası estiriyor. Tabakların içine konulan nar bereketi de simgeliyor. Kokina çiçeği, kokulu mumlar, evin düzeni müsaitse küçük koltuk yastıkları mutlaka olmalı. Fulya Gündoğdu’nun özel üretimini Fiolas marka diffuser’larını kullanırım. Her sene bana uğur getirdiğine inanıyorum.”

Haberin Devamı

Klasik ışıklandırmaları tercih etmelisiniz

“Yılbaşı ağacına konan klasik ışıklandırmaları tercih edin” diyen Birgen sözlerine şöyle devam ediyor: “Abajurun aydınlatmasından da yararlanın. Yılbaşı ağacının üzerindeki ışıklandırmaları kavanoz ve büyük cam vazolar içinde de kullanın.”

Sofrada üç çeşit meze olsun...

Başlangıçta somonlu ve fesleğenli domatesli bruschettayı öneren Birgen, şöyle devam ediyor: “Zeytinyağlı enginar ve kabak çiçeği dolması görüntüyü zenginleştirir. Üzerinde çilek ve yer fıstığının yer aldığı yeşil salatayı eksik etmeyin. Üç meze çeşidi olmalı: Narlarla süslü humus, patlıcan ezmesi ve tahinli pilaki.”

Leziz Humus

Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kahve fincanı tahin
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Ayıklanmış nar
Yapılışı
Önceden haşladığınız nohutları rondadan geçirin. Tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kimyonu karıştırın. Karışımımızı servis tabağımıza koyup çatalla dalga şekli verdikten sonra zeytinyağı ilave edin. Nar ile taneleri ile süsleyip humusunuzu bereketlendirin.
Cildinizi geceye hazırlayın
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı Türk Kahvesi
- Yarım yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı
Tüm malzemeleri bir kase içinde karıştırarak. Göz çevreniz hariç. Tüm yüzünüze ve boynunuza dairesel hareketlerle sürün. 15 dakika beklettikten sonra, yine dairesel hareketlerle maskenizi ovalayarak, çıkardın. Suyla yıkayın.
Nar bereket ve uğur getirir
Düz ve soft renkte bir masa örtüsü seçin. Yemeklerinizin ön plana çıkması için, karışık olmayan tek renk tabaklar kullanın. Siyah, kırmızı, gold ve gümüş renkleri tercih edin. Küçük gümüş vazoların içine kırmızı gül koyun. Çatal, bıçak, kaşık takımız da gold ya da gümüş olmalı. Narları kırmızı tüle sarıp, kokina çiçeği ile süsleyin. Tabaklarınızın üzerine koyun. Bir tanesini misafirleriniz gelmeden kapının önünde tülün içinde kırın. Bereket ve uğur getirir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR