Bayramda çocuklarla neler yapalım?

Bayramların tadı bir başkadır. Küçüklerin sevinci başka büyüklerin mutluluğu farklıdır. Bu bayramı çocuklarınızla çoşkuyla kutlayın.

Herkesin en güzel hatıralarında bayramlık elbisesini, ayakkabısını, çorabını başucuna koyduğu bir sahne vardır... Biz büyüdük ve bayramlar da değişti... Bayram sevinci birçok aile için tatil heyecanına dönüştü. Eğer bir tatil planınız yoksa bu bayram çocuklarınıza coşkusunu yaşatın. Yarın bayram ve benzer sahnelerin çocuklarımızın da hafızalarında yer etmesi için büyüklerimizi ziyaret edelim.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Uzman Klinik Psikolog Ece Eryılmaz, her bayram ailece yapılan ritüellerin, çocuklara güven ve aidiyet hissi verdiğine dikkat çekerek şunları söylüyor: “Bayramda, küçüklerin büyükleri ziyaret etmesi, büyüklerin kendi bayram deneyimlerini paylaşmaları, hep birlikte geçirilecek özel zaman-ların yaratılması gibi gerçekleş- tirilecek örf ve adetler; çocukların görgü kurallarını, gelenekleri öğrenmeleri ve bir sonraki kuşağa aktarmaları

Haberin Devamı

için olanak sağlıyor.”

Şehirde kalacaklar için bayram alternatifleri
İstanbul Akvaryum

Türkiye’nin ilk kutup penguenlerinin yanı sıra 17 bin kara ve deniz canlısına ev sahipliği yapan İstanbul Akvaryum’da çocuğunuzla birlikte sualtı dünyasını keşfe çıkabilirsiniz. Kasırga simülatörü, köpek balıklarıyla dalış ve aynalı labirent gibi macera dolu aktiviteler de sizi bekliyor.
Legoland Discovery Centre
Bayrampaşa Forum AVM içerisinde yer alan Legoland Discovery Centre İstanbul ‘da ailecek katılacağınız “Küçük Mimarlar” atölyesi var. Uzay temasına uygun olarak hazırlanan sticker’ları boyayıp uzay mekiği üzerine yapıştıran çocuklar, kendi uzay araçlarını tasarlarken ekip çalışmasını öğreniyor ve keyifli vakit geçiriyor.
Xtrem Aventures Macera Parkı
UNIQ İstanbul’da yer alan ve her yaşa uygun eğlence sunan Xtrem Aventures İstanbul’da, 4-8 yaş grubuna özel koruyucu ağla çevrilmiş 20 oyun parkuru, 8 yaş üstü ve yetişkinler için adrenalini yükselten ip parkurları ve halat kaydıraklar bulunuyor. Tarzan Sarmaşığı, Fare Tüneli ve Paten Köprüsü heyecanlı noktalardan birkaçı.
Vialand Tema Park
Türkiye’nin ilk tema parkı olan Vialand, açık alanda hem çocuklara, hem de büyüklere hitap eden eğlenceli ve heyecanlı çok çeşitli aktiviteler sunuyor.
36. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda 22 yetenekli çocuğa ödül
Pınar’ın, ilköğretim çağındaki çocuklar sanata ilgilerini artırmak amacıyla bu yıl 36’ncısını gerçekleştirdiği Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın ödül töreni, Şile Doğa Tatil Köyü’nde yapıldı. Yarışmaya Türkiye’nin yanı sıra KKTC, Almanya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve sosyal medyadan 32 bin 206 adet resim katılırken, 22 çocuk ödüle layık görüldü. Ödül törenine katılan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Çocukları önemsiyoruz. Pınar olarak bundan sonra da çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri ve mutlulukları için çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR