Çocukla sinemaya ne zaman gidilir?

Çocuklarla birlikte vakit geçirmek anne babalar için keyifli olsa da zaman zaman sıkıcı hale gelebiliyor. Bu durumlardan biri de çocuk filmi izlemek.

Anne baba olmak bazı konularda hayatın konforlu alanlarından vazgeçmek anlamına geliyor. Eşinizle birlikte keyif alarak yaptığınız şeylerin bir kısmına veda ediyorsunuz. En basitinden evde birlikte bir film izlemek bile imkansız hale gelebiliyor. Sinemaya gitmek ise çocuğunuza bakacak birini bulamazsanız yıllarca ertelenebiliyor. Çocuklar büyüdükçe de sinemaya ayıracağınız zamanda kendi izlemek istediğiniz filmin yerine küçük prens ve prenseslerin tercihleri alıyor. Çocuklar için hazırlanan animasyon filmleri anne babaları bıktırırcasına izleniyor. Animasyonlarla bir sıkıntınız olmasa da sinema salonunda oturmak yerine yaşadığımız zaman darlığında arkadaşlarımızla sohbet etmek tartışmasız daha keyifli bir alternatif oluyor.

Ama hafta sonu programlarından sinemayı çıkarmak pek de mümkün olmuyor. Çocuk kanallarında yayınlanan fragmanlar evde bir coşkuya neden oluyor. Oğlum vizyon tarihlerini ezberleyerek, “4 Mart’ta sinemalarda” diye evde koşuşturmaya başlıyor. İlk tiyatro izleme deneyimini 3.5 yaşında yaşayan oğlum sinema salonuyla da 4.5 yaşında tanıştı. Artık bir çocuk animasyonunu başından sonuna kadar keyifle izleyebiliyor.

Haberin Devamı

Sinema ve tiyatronun çocukların gelişimine katkısının büyük olduğunu söyleyen uzmanlar ise üç yaşından itibaren çocukların sinema salonunda film izleyebileceğini söylüyor. Tabii izlenecek filmin çok iyi belirlenmesi gerekiyor. Hatta gidilecek filmin fragmanının evde izlenmesi ve çocuğun vereceği tepkiye göre sinemaya gitme kararı alınması da öneriler arasında. Çünkü üç yaşında bir çocuğun film boyunca oturması mümkün olmayabilir. Hem kendi sinir sisteminiz hem de sinema salonundaki diğer izleyicilerin rahatı için biletleri almadan önce iyice düşünün.

Çocuklar düşünülmüş

Bu haftada iki animasyon filmi vizyona girdi. Süper Yetenek ve Neşeli Dalgalar: DalgaManya. Eminim birçok aile yine soluğu alacak. Seçeceğiniz sinema salonu da önemli tabii ki, çoçuğunuzla birlikte animasyon izlemek istemiyorsanız yeni adreslere bir bakın. “Sinemaların artık sadece film izlenen mekanlar olmaktan çıkıp başlı başına deneyim yaşanılan yerler haline geldiği” düşüncesinden yola çıkan Özak Global Holding, Ataşehir’deki Bulvar 216’da yer alan Cinemo Sinemaları‘nda hem çocukları hem ebeveynleri düşünmüş. Çocuğunuz sinema salonunda film izlerken siz de arkadaşlarınız ile sinemanın tek çıkış kapısının açıldığı kafede keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İhsan Salar, ebeveynlerin çocuklarla film izleme zorunluluğunu ortadan kaldırmak için film girişlerinde bir aksilik halinde ailelere ulaşmak için telefon numaralarının kaydedileceğini söyledi. 20 kişilik VIP sinema salonunda da çocuklar için doğum günü partileri düzenlendiği belirten Salar, bu salonun ilginç evlilik tekliflerine de sahne olduğunu anlatıyor.

Kitap saati

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı aşılamanın yolu küçük yaşlardan itibaren onlara kitap okumaktan geçiyor. Neyse ki çocuklara sevecekleri kitaplar bulmak için sayısız alternatif var. Resimli, kulakçıklı kitaplar küçüklerin dikkatini toplamak ve okuma saatini keyifli hale getirmek için birebir. Her akşam uykudan önce oğlumla kitap okumaya çalışıyoruz. Yeni tanıştığımız Redhouse Kidz’in kitapları bizim için güzel heyecan verici ve mutlu bir deneyim yaşatıyor. Kitaplar görsellikleri kadar konularıyla da çocukların ilgisini çekiyor ve merak uyandırıyor. Paylaşmanın değerini keşfeden ikizlerin öyküsü ve Stella Hiçbir Şeyi Paylaşamıyor, karanlığı çocuklar için korkutucu olmaktan çıkaran Orion ve Karanlık, gözlük takmak istemeyen çocukları bu kararlarından vazgeçirecek Sakar Kral’ı çok sevdik. Bu arada kalın kitaplar da okumaya başladık. Neredeyse her sayfası çizimlerle hazırlanmış 160 sayfalık Kurukafa Ailesi ve Canavarın Hikayesi’nin her gece birkaç bölümünü okuyoruz. Kitap geriye dönük olarak oğlumun özetleme yeteneğini de katkı sağlıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR