Gazete Vatan Logo

Türk Mutfağı’nın yeni yıldızı Aila

Fairmont Quasar İstanbul’un alt katında yer alan Aila restoran farklı konsepti, ışıltılı ambiansı ve Türk mutfağı mönüsüyle gurmelerden tam not aldı.

Türk Mutfağı’nın yeni yıldızı Aila

Kendi mutfağımızı tanıtmak konusundaki çalışmalara geç başladık ama hızlı yol alıyoruz. Fairmont Quasar İstanbul’un bahçe katında yer alan Aila Türk mutfağını hem alışık olduğumuz ama aynı zamanda çarpıcı bir konseptle lezzetseverlerle buluşturdu.

Şef Umut Karakuş’un yönetimindeki restoran, Anadolu’nun dört bir yanından geleneksel ve yerel tatları, şefin farklı sunumlarıyla misafirler ile buluşturuyor.

Antakya tabule, muhammara, fava, Nazuktan, dil söğüş ve acılı Antep ezme gibi pek çok meze çeşidi Aila’nın iddialı meze barında yepyeni bir bakış açısıyla hazırlanıyor. Mönünün en dikkat çekici başlığı ise “Masa’ya paylaşmalık yemekler”.

24 saatte hazırlanan ve ağır ateşte pişen Kars Kaz’ı, 36 saatte hazırlanan ve yine ağır ateşte pişen Kuzu Tandır ve Testi Kebabı hem lezzetleri hem de sunumları ile dikkat çekiyor.

Dört özel alan

Aila, bünyesindeki dört özel alan ile akşam yemeğini bir yolculuğa dönüştürüyor. Mekana gelenleri Baharat Kütüphanesi ve geleneksel çiniler karşılıyor. Restoranın diğer bölümlerinde ise, şeflerin konukların önünde mezeleri hazırladığı meze barı, usta ile sohbet imkanı sunan ocakbaşı bölümü ve gözlerden uzak kutlamalar, iş yemekleri ve eğlenceli saatler geçirmek isteyenler için, kendine ait ızgarası olan özel yemek odası mevcut.

Haberin Devamı