Gazete Vatan Logo

Türk kızının ABD’deki zaferi! Patronu ‘çok tatlısın’ diyerek kovmuştu

ABD'de işten, "Çok tatlısın" denilerek çıkarılan Türk masöz Dilek ayrımcılığa uğradığı iddiasıyla dava açtı. Temyize giden ve 2013'ten beri devam eden süreç sonunda hakim Dilek'i haklı buldu.

Türk kızının ABD’deki zaferi! Patronu ‘çok tatlısın’ diyerek kovmuştu

ABD, bu duruşmayı konuşuyor. Manhattan’da görülen dava ise oldukça ilginç bir konuya sahip. 2013 yılında mahkemeye yansıyan olayda masaj terapisti Dilek Edwards’ın Wall Street’te çalışan Charles Nicolai ve o dönemki kız arkadaşı Stephanie Adams’ı dava etmesiyle başlıyor.

Dilek’in bütün düzeni, düzenli olarak masaj yaptığı Nicolai’nin uyarısıyla dağıldı. Nicolai’nin Dilek’i kovma sebebi ise oldukça ilginçti. Nicolai’nin “Çok tatlı olduğun için eşim kıskanabilir” diyerek işten kovmasının ardından Dilek soluğu mahkemede aldı.

Haksız bir biçimde işten atıldığını söyleyen Dilek, geçtiğimiz yıl Manhattan Mahkemesi’nden beklediğini elde edemedi. Hakim Shlomo Hagler, Dilek’in ayrımcılığa uğramadığını ve “güzel olmasının” işten atılmasına bir etkisinin olmadığını söyledi.

Fakat temyize giden duruşmada dün sonuç çıktı. Hakim David Friedman, “Dilek sadece Nicolai’nin ondan cinsel olarak etkilenmesi dolayısıyla işinden olmuştur. Bu New York Eyaleti İnsan Hakları Kanunu’na göre cinsiyet ayrımcılığına gider” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Dilek’in avukatı Maimon Kirschenbaum, ABD’nin çok satan gazetelerinden New York Post’a konuştu. Kirschenbaum, diğer mahkemelerin de Nicolai’yi desteklediğini söylerken, çok uğraştıklarını ve memnun olduklarını dile getirdi. (Sözcü)