Gazete Vatan Logo

Türk dizilerinde dram oynamak istiyor

Bosna Hersek Savaşı’nı anlatan Geçmişteki Sır filminin Makedonyalı yıldızı Natasa Petrovic, Türkiye'de oyuncu olmanın büyük bir fırsat olduğunu söylüyor.

Türk dizilerinde dram oynamak istiyor

Türkiye'ye nasıl geldiniz?

Böyle bir projeyle karşılaştığım için çok şanslıyım. İlk defa bir Türk yapımında rol alıyorum. Deneme çekimine davet ettiklerinde ilk çekimde rolü aldım ve bunun için çok mutluyum. İlk kez yabancı bir yapımda rol almak bir şans. Ülkelerimiz birbirine çok benziyor. Sizin gibi ben de çok kültürlü bir yerden geldiğim için bütün kültürlere açığım. Bu yüzden buraya hiçbir önyargıyla gelmedim.

Birçok uluslararası festivalde oyunculuk dalında farkı ödüllere sahipsiniz. Kendinizi bir dünya oyuncusu olarak görüyor musunuz?

Evet tanımlıyorum. Ama aslında bir insanın dünya insanı ve dünya sanatçısı olabilmesi için arkasında kaliteli ve güçlü projeler olması lazım. Eğer güzel projeler yaptıysam ve böyle algılanıyorsam çok mutluyum.

Bundan sonra Türkiye'de daha çok iş yapmak istiyor musunuz?

Tabii ki istiyorum. Yeni projelere her zaman açığım. Güzel bir proje olması katılmam için yeter. Türkiye'den çok güzel film ve diziler çıkıyor. Bu yüzden benim için büyük fırsat olur burada çalışmak. Teklifleri zevkle kabul ederim. Çok güzel ve kaliteli yönetmenlerinizin projelerine dahil olmak istiyorum. Nuri Bilge Ceylan’ın hayranıyım. Onun filmlerini çok seviyorum. En sevdiğim Türk yönetmenlerden biridir.

Haberin Devamı

Oyunculukta şartlarınız veya sınırlarınız var mı?

Önce insan, sonra oyuncu olarak asla sınırlarım yok. Benim bilmediğim sınırlarım varsa da onları aşmak istiyorum. Her rolde sınırlarımı zorluyorum ve kendimi aşıyorum.

Balkanlar, Bergüzar Korel’i çok seviyor

Türk dizilerini izliyor musunuz?
Bütün çevrem, arkadaşlarım ve ailem Türk dizilerinin sıkı takipçisi. Çok severek izliyoruz hepsini.
Neleri izliyorsunuz? Hangi oyuncuları tanıyorsunuz?
Binbir Gece dizisi bizde çok ünlü. Muhteşem Yüzyıl, Aşk-ı Memnu ve Ezel en çok izlediğimiz diziler. Bergüzar Korel ve Kıvanç Tatlıtuğ'u çok seviyoruz.
Türkiye'nin en çok neyini sevdiniz?
İstanbul trafiği beni çok korkuttu en büyük şokumu yaşadım. Ama İstanbul çok dinamik bir şehir. İnsanların enerjisi çok güzel. Kendimi burada evimdeymişim gibi hissediyorum.
Setleriniz hızlı ve çok kaliteli
Geçmişteki Sır nasıl bir film?
Geçmişteki Sır, Bosna Hersek’te 1992-1995 yıllarında yaşanan savaşın etkilerini anlatıyor. Böyle duygusal karakterler bir oyuncu için meydan okumadır. Aynı zamanda bu evrensel bir konudur. Böyle hikayeler izlediklerinde insanlar hem hüzünleniyor hem mutlu oluyor. Filmde anlattığımız acıları yaşayan insanları tanıyoruz. Çok bildiğim ve tanık olduğum bir hikaye. Bu yüzde bu hikayeleri, yaşanan acıları dünyaya anlatmak için onlara borçluyuz. Bu film kimseyi yargılamıyor aksine umut veriyor.
Hanna'nın filmdeki hikayesi nedir?
Hanna, Boşnak bir genç kızdır. Ailesini arayan Türk genci Ali’yle aynı kaderi paylaşıyor. Ona yardım ediyor.
Avrupa'daki sineması setleriyle bizdeki sinema setlerini karşılaştırmanızı istesem neler söylersiniz?
Bulunduğum diğer setlere göre Türklerin daha hızlı ve profesyonel çalıştığını gördüm. Sinemada ve çekim tekniklerinde büyük tecrübeleri var. Çok kısa sürede çok büyük ve kaliteli bir iş ortaya çıkartıyorlar.
Canlandırdığınız dram karakterleriyle ödüller aldınız... Dramda daha mı başarılısınız?
Dramda oynamayı daha çok seviyorum. Çoğu ödüllerim hem dram onadığım roller hem de aynı konu, yani Saray Bosna katliamını anlatan konu üzerine çekilmiş filmlerdi.

Haberin Devamı