Gazete Vatan Logo

Tüm Türkiye'den tam destek

‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele’ kampanyasına tüm Türkiye’den tam destek geldi. Minimum yüzde 10 indirim yapanlar çığ gibi büyüdü. Seferberliğe katılan şirket sayısı 1 günde 100’ü geçti.

Tüm Türkiye'den tam destek

Holdingler, mobilyacılar, teknoloji marketleri, perakendeciler, hazır giyimciler sıraya girdi. Turizmciler erken rezervasyon fırsatına ek indirim yapacak. Otobüsçüler de bilet fiyatlarını indirecek

Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na ve bu kapsamda başlatılan indirim kampanyasına destek hızla büyüyor. Programın tanıtımının yapıldığı ‘enflasyonlamucadele.org.tr’ internet sitesinden indirim kampanyasına katılan şirket sayısı 1 günde 100’ü aşarken, çok sayıda dernek, oda ve şirket de açıklamalarıyla programa desteklerini ilan etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın koordinesinde yapılan çağrının ardından “#TürkiyeKazanacak” etiketiyle dün faaliyete geçen “enflasyonlamucadele.org.tr” internet sitesinden indirim kampanyasına destek verdiğini belirten kurum ve kuruluşların sayısı hızla arttı.

Her sektörden şirket

Bu kapsamda, Koç Holding, Sabancı Holding, Boyner, Eczacıbaşı Holding, Yıldız Holding, Doğuş Grubu, Teknosa, Koçtaş, Şok, A101, Metro, Migros, CarrefourSA, BİM, D&R, Beymen, Fabrika, Network, Kiğılı, Damat, Sinpaş GYO, Pegasus, Çilek Mobilya, Doğtaş, Eti, Bizim Toptan Market, Bellona, Banvit, İstikbal, Ege Seramik, Vatan Computer, Mavi, Bereket Sigorta, MÜSİAD, TÜSİAD, YASED, TOBB, AOÇ, TMO’nun da aralarında yer aldığı 100’den fazla kuruluş kampanyaya destek verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Albayrak, Türkiye’nin, enflasyonla mücadelesinde başarıya ulaşması için kamu öncülüğünde başlatılan programın, özel sektörün gönüllülük esasına dayalı desteğini hedeflediğini belirtmişti.

Yenileri sırada

‘Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na katkı sağlamak isteyen tüm firmalara, ürün ve hizmetlerinde yıl sonuna kadar asgari yüzde 10 indirim yapmaları çağrısında bulunulmuştu. Siteye kayıt yaptırmasa da çok sayıda dernek, oda ve şirket de açıklamalarıyla kampanyaya destek verdiklerini bildirdi.

TURİZM SEKTÖRÜ HAZIR

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’nı tüm sektör olarak desteklediklerini ifade etti. Bayındır, “Muhakkak ki bu programa sonuna kadar destek vereceğiz. Burası bizim ülkemiz. Her türlü fedakarlığa hazırız. Elimizden gelen her şeyi, hatta elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Yüzde 10, gerekiyorsa daha fazla indirimle bu programda yerimizi alacağız ve bütün gücümüzle destekleyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRIR

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED), Başkanı Ahmet Güleç, “Kampanyayı ekonomi ve sektörümüz açısından çok olumlu buluyor, geçen yıl KDV indirimiyle çok önemli bir ivme yakalayan iç pazara dinamizm kazandıracağını düşünüyoruz. Federasyonumuzun bünyesinde yer alan birçok firma, şimdiden “en az yüzde 10 indirim” kampanyasına aktif destek vereceğini açıkladı” değerlendirmesini yaptı.

ALTIN TAKI ALACAKLARA MÜJDE

Atasay CEO’su Atasay Kamer, Türkiye’nin yaşadığı sorunlara her zaman duyarlı olduklarını belirterek, başlatılan enflasyonla mücadele seferberliğinin sonuna kadar destekçisi olduklarını kaydetti. Kamer, şunları söyledi: “Ürünlerimizde, gereken indirim miktarını uygulayarak halkın alım gücünü kolaylaştırmaya çalışacağız. Bu geçiş sürecinde Atasay olarak sorumluluk göstermekten kaçınmayarak, üstümüze düşen görevleri yerine getireğiz.”

Haberin Devamı