Gazete Vatan Logo

Tulsi Gabbard'dan Trump'a çok ağır sözler: Peşkeş çekemezsin

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Tulsi Gabbard "Sayın Başkan, bildiğiniz gibi asla size veya ailenize karşı nefret dolu söylemlerde bulunmadım ve asla yapmam ama, askeri varlıklarımızı Suudi Arabistan'ın uygun gördüğü şekilde kullanmak için teklif etmeniz bir ihanettir" dedi.

Tulsi Gabbard'dan Trump'a çok ağır sözler: Peşkeş çekemezsin

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Tulsi Gabbard Trump'ın Suudi Arabistan'a yapılan saldırıyla ilgili sözlerini hedef aldı. Gabbard sosyal medya üzerinden paylaştığı videosunda Trump'ın Suudi Arabistan'ı savunma fikrine karşı sert sözler söyledi.

Gabbard, Trump'a “Biz senin o.... değiliz. Sen de bizim p...... değilsin.” diye seslendi.

Twitter'da yayınlanan videosunda Gabbard şunları söyledi: Dün Başkan Trump, ordunun ve üniformalı kardeşlerimin Suudi Arabistan İslamcı Krallığı'nın diktatörü Prens Muhammed bin Salman'ın emri altında görev yapmalarını teklif etti.

Trump, 'Teyide bağlı olarak hedefe kilitliyiz ve silahlarımız dolu.' dedi.

Sayın Başkan, bildiğiniz gibi asla size veya ailenize karşı nefret dolu söylemlerde bulunmadım ve asla yapmam ama, askeri varlıklarımızı Suudi Arabistan diktatörüne uygun gördüğü şekilde kullanmak için teklif etmeniz bir ihanettir.

Üniformalı kardeşlerim Suudi Arabistan’ın İslamcı diktatörü için değil, ülkemiz için hayatını vermeye hazır.Gururlu askerlerimizi Suudi Arabistan Prensi'ne peşkeş çekebileceğinizi düşünmeniz utanç verici ve bir kez daha baş komutanımız olmaya uygun olmadığınızı gösteriyor.

Haberin Devamı

Bir Kongre üyesi ve bir asker olarak, ben ve bütün kardeşlerim üniformalı olarak Amerikan halkını ve Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nı korumak ve savunmak için yemin ettim. Başkan Trump, sözleriniz ve eylemleriniz üniformalı erkek kardeşlerime, Amerikan halkına ve Anayasamıza ihanet ediyor. Hizmet arkadaşlarım ve ben sizin o..... değiliz. Sen de bizim p.... değilsin."

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump, "Suudi Arabistan petrol sahası saldırıya uğradı. Faili bildiğimize inanmak için sebebimiz var, teyide bağlı olarak biz (hedefe) kilitliyiz ve silahlarımız dolu. Fakat (Suudi Arabistan) Krallık'tan bu saldırının müsebbibinin kim olduğunu duymayı bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Trump, Riyad'dan gelecek cevaba göre hangi koşullarda harekete geçeceklerini belirleyeceklerini bildirmişti. Trump ayrıca, ABD'de petrol piyasasında herhangi bir dalgalanma olmaması için yedek stokların "ihtiyaca göre" kullanımına onay verdiğini de aktarmıştı.Cumartesi gününden bu yana Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yönelik saldırının ardından tansiyon yükselmeye devam ediyor.

Haberin Devamı