Modada yeni yıl döngüsü!

Dünyanın büyük bir coşkuyla ve umutla kutladığı yılbaşı yaklaşırken modanın yeni yılına girdik bile. Modada yeni yıl döngüsü Eylül’de başlar. Her ne kadar son yazın güzel havası Eylül’de içimizi zaman zaman ısıtsa da artık sonbahar hem takvimde hem de ruhumuzda başlamıştır. Eylül sözcüğü, Süryanice üzüm anlamında ki aylul kelimesinden geliyor. Şarap ve eğlence tanrısı Dionysos da bu güzel ayı kutsamış ve bereketlendirmiş, zevk katmış sonbaharın ilk demlerine.

Modada yeni yıl döngüsü

İlginçtir; biz okuldayken de eylülü sene başı olarak benimserdik. Okullar Eylül de açılırdı, aynı moda takvimindeki gibi biz de eğitim hayatımızda her Eylül yeni bir başlangıç yapardık.

Şu anda moda rüzgarları güçlü güçlü esiyor. Vitrinler değişti, daha kalın, daha tok, daha koruyucu kumaşlar çıktı ortaya. Blazerler, trençkotlar, montlar, ceketler, hırkalar yeni moda renk ve stilleriyle müthiş bir albeni içindeler.

Ayakkabılarda ise tam mevsimler üstü bir görünüm var. Yazlıkların indirimleri devam ederken, yeni sezon botlar, bootieler, çizmeler, sneakerlar yerlerini almış durumdalar.

Haberin Devamı

Eylülün ilk haftasına girer girmez moda olayları peş peşe birbirini izler. Sonbahar-kış koleksiyonları vitrinleri doldururken moda haftaları da başlar. Moda dergileri, en yoğun, en kalın baskılarını yaparlar bu ayda. Amerikan Vogue hakkında çekilen filmin adı “Eylül Sayısı (September Issue)” oldu. 2009 senesinde vizyona girecek olan film, Amerikan Vogue’nun Eylül sayısına nasıl hazırlandığını anlatıyor.

Eylülde daha şehirli oluyoruz. Mekan, sergi, fuar açılışları hız kazanırken birçok marka yeni koleksiyonlarını tanıtmaya başlıyor. Spor salonları kalabalıklaşıyor; kafeler, sinema salonları doluyor; tiyatrolar prömiyerlerini yapıyor. Modada belli bir etkiye sahip olan diziler tekrar evlerimize konuk oluyor.

Yenilenme ayı Eylül

Modada yeni yıl döngüsü

Güneşin ve denizin etkilerinden kurtulmak amacıyla saç bakımımız, cilt bakımımız bu ayda sıklık kazanıyor. Yani Eylül aslında bir yenilenme ayı. Hem şehir açısından hem de bizler açısından. Benim en çok sevdiğim Eylül özelliklerinden biride yazdan kalan giysilerle sezonluk giysileri kombin yapmak. Birlikte birkaç styling yapalım.

Haberin Devamı

- İnce tril yazlık uzun elbise + jean mont + büyük kumaş çanta + parmak arası sandaletler

- Pijama pantolon + beyaz atlet + merserize uzun bol hırka + sneakers

- Büyük çiçek desenli, büyük kollu uzun kimono + tayt + atlet + babet

- Jean şort + basic tişört + ince deri mont + asker botları

- Omuz dekolteli poplin bluz + blue jean + erkek ayakkabısı + yumuşak deri postacı çantası

- Yazdan kalan ombre saçlar toplu, dağınık topuz, bale topuzu veya açık ya da kırık fönlü olabilir.

Hoşçakal derken, Bülent Ortaçgil ve Teoman’ın birlikte söylediği “Eylül Akşamı” adlı şarkıyı dinliyorum. Ve bayılıyorum bu şarkıya. “Belki benim kağıt param, bir şekilde dönüp dolaşıp senin cebine girmiştir” diyorlar bir yerinde. Ne kadar romantik, siz de dinleyin…

DİĞER YENİ YAZILAR