Kaş ile göz, gerisi söz!

Son günlerde aynalardan alamıyorum kendimi. Makyaj sanatçısı Serpil Erenkuş’a kaşlarımı teslim ettim. Sonuç olağanüstü! Hem tekniği, hem tasarımı, hem de bakım tüyoları beni kendine hayran bıraktı. Tabii sizlerle bu yeni öğrendiklerimi paylaşmayı görev edindim. Çok keyifli bir röportaj yaptık. Kaş tasarımında Erenkuş‘un mottosu; “Kaşta moda yoktur,yüze uygun kaş vardır.”

Kaş ile göz, gerisi söz

Serpil Erenkuş diyor ki; “Son günlerde yeni trend olan düz model kaşları sıkça görmekteyiz. Kişinin yüz yapısı model tasarımında önemlidir. Kaş bir kadının iç dünyasını yansıttığı kadar, iş dünyasını da yansıtır. Yani her kişinin sosyal yaşantısına ve yaşam tarzına uygun kaş modelleri tasarlanmalı. Kullandığı kaş kişinin karakterini yansıtmalı ve bakışları imzası olmalı. Örneğin Hollywood starlarından Jack Nicholson, Madonna ve Audrey Hepburn gibi ünlü isimlerin kaş ifadeleri unutulmayacaktır. Kaş yüzün ifadesidir.”

Kaş ile göz, gerisi söz

Bakımlı kaşlar için kadınlara önerileriniz nelerdir?

Unutmayalım ki sık alınan kaşlar hızlı çıkar. Bu yüzden kaşları tembelleştirmek lazım. Örneğin gün aşırı saçını yıkayan birinin gün aşırı saçı yağlanır. Kaşlar da böyledir. Kaşların periyodik alım süreci 2 ile 3 hafta arasında olmalıdır. Kişi bu döngüyü sürdürürse vücut buna uyum sağlar ve kıl çıkışı yavaşlar.

Haberin Devamı

Hangi dönemde kaşlar alınmamalı?

Mensturasyon döneminde kaşlar alınırken köklerden kırılacağı için bu dönemde kaş alınmasını tavsiye etmiyorum.

Ustura ile kaş çıkarma yöntemi hakkında görüşleriniz nelerdir?

Kaş ile göz, gerisi söz

Doğru ellerde ve doğru kullanıldığında faydalı bir uygulama. Usturayla müdahale esnasında yara alıp bir daha çıkmayan kaşlarla karşılaşıyorum. Maalesef ustura kullanımına yeterince hakim olmayan meslektaşlarım var. Kendi tecrübelerimle edindiğim bir meslek sırrımı paylaşmak istiyorum: Örneğin erkek kuaförlerinde kuru alınan ense tüyleri yumuşak çıkar fakat sakal ıslak olarak usturalanır ve sert çıkar. Tavsiyem dolgun ve güçlü kaşlar için kuru yerine ıslak usturayı tercih etmeleri yönündedir.

Gür ve bakımlı kaşlara sahip olabilmek için önerileriniz nelerdir?

Haberin Devamı

Doğanın mucizesi sarımsak. Bir tatlı kaşığı badem yağına iki diş sarımsak dövülüp karışımı gece yatarken sürülmeli. Diş fırçası ile kaşlar iki dakika boyunca yukarı hareketlerle fırçalanıp kan dolaşımı hızlandırılmalı ve bunu müteakiben sarımsaklı badem yağı karışımı kaşlara sürülmeli. Son olarak söylemek istediğim şey çirkin kaş yoktur.

DİĞER YENİ YAZILAR