Hey! Mango!

Hey Mango

Güzel meyve Mango, Küba’da aynı bizdeki fıstık gibi dilde sevimli bir kullanım edinmiş. Biz her yaşta güzele, güzelliğinin altını çizmek amacı ile “fıstık” deriz ya, Küba’da da “mango” diyorlarmış.

Hey Mango

Zamandan ve mekandan soyutlanmış Retro’yu büyük bir incelik ve zerafetle yaşayan, ‘önce insan’ felsefesinin hayata geçtiği sanki bir film platosu gibi olan güzel ülke… Birçoklarının kafasından bunlar geçiyor “Küba” denince. Yaşam odaklı, doğaya dost, sanatın dar sokaklarından fışkırdığı bu hoş memleket modaya hep esin kaynağı oldu. Vücutları ile barışık, sıcak, insancıl, mutlu, tatlı Kübalıların kıyafetlerini hep çok sevdi dünya.

İngiliz modacı Alice Temperley, 2016 yaz koleksiyonunu Küba etkisi ile yaratmış. Müthiş bir renk, desen, model coşkusu sunmuş. Gündüzden geceye büyük bir içeriğe sahip olan koleksiyon neşeli, yaşayan, ultra-feminen bir etki bırakıyor.

Bu yıl da Latin rüzgarları modada çok tutkulu esiyor. Kiraz ve gelincik rengi elbiseler, fırfırlar, havalı etekler, saçlara takılan çiçekler, kırmızı ayakkabılar, çantalar, aksesuarlar içimizdeki İspanyol ateşini yaksın İnşallah.

Haberin Devamı

Bu yaz kırmızı, cazibeli, yaşam dolu kıyafetler giyelim. Şimdi birlikte Küba’nın kalbi Havana’yı çağrıştıran güzel kombinler yapalım.

- Kloş, renkli, büyük çiçekli diz altı etek + çiçeklerden birinin renginde, dekolte penye bluz + metal zincir kolyeler + renkli boncuk bilezikler + babet

Hey Mango

- Geniş dekolte V yakalı bele oturmuş Havana mavisi bol kloş etekli elbise + kırmızı topuklu ayakkabılar + çok renkli büyük yumuşak çanta + kırmızı ruj

- Kendinden desenli kat kat bol uzun organze kum rengi uzun etek + beyaz gömlek + mavi kısa keten ceket + ceket kumaşından kalın kemer + altı hasır espadril bootieler + istediğimiz renkte clucth + dağınık topuz

- Siyah üzerine kırmızı, yeşil seyrek çiçekli uzun etek + fırfırlı aynı kumaştan bustiyer + göğüs askısının başladığı yerden takılan 20 cm genişliğinde siyah kolluklar + parmak arası yeşil, siyah veya kırmızı terlikler + büyük halka küpeler

- Kiraz veya nar çiçeği ya da domates rengi, beyaz puantiyeli uzun bol etek + beyaz basic tişört + kolları ve eteği püsküllü ince gri güderi ceket + sandaletler

Haberin Devamı

“Latin havası vermek için her kıyafet ile saçımızda, kolumuzda, boynumuzda, ayak bileklerimizde çiçekli aksesuarlar kullanabiliriz”

Bu yılın en önemli moda olaylarından biri de Channel markasının Havana meydanında yapılan muhteşem defilesi idi. Karl Lagerferld olağanüstü dehası ile derin, kültürel bilgisini ve Coco Channel’in stil kodlarını harmanlamış, büyük bir Küba’ ya övgü sunma ritüelini hissettirmiş dünyaya .

Haydi, şimdi Küba’nın müzik dünyasına armağanı Buena Vista Social Club’tan bir şarkı dinleyelim. Ve Küba’ya “Bin selam” diyelim.

DİĞER YENİ YAZILAR