Oh ya, oh ya, gelinin oldum ya!

Düğünler; aşkın ve sevginin kutsandığı, birliktelik yemininin sevinçle, neşeyle, coşkuyla, eğlenceyle, bereketle kutlandığı yaşamlarımızın en büyük kırmızı halı şölenleri… Gelinle damadın geri kalan yaşamlarının ilk günü… Zaman çizelgemizin en önemli fotoğrafları… Düğünler, çoğumuzun yaşamlarının en büyük prodüksüyonu olmuştur. İleride bu prodüksüyonun inceliklerini uzun uzun konuşacağız.

Oh ya, oh ya, gelinin oldum ya

Düğünlerin başrol oyuncuları şüphesiz her zaman gelinle damattır. Ama bugün gelinle damattan sonra en önemli karakter oyuncularını konu edeceğiz. Kayınvalideler! Bir tarafı çok çok mutlu ama bir tarafı hafifçe buruk, telaşlı, canı tez, yüreği anılarla dolu, yine en iyiyi oluşturmaya çalışan ana kraliçeler… Yaşamlarının en büyük eseri çocukları, kendi yaşamlarını kuruyorlar artık. Çocuklarının düğünleri sanki onların mezuniyet törenleri… Annelik okulundan başarı ile mezun oluyorlar onlar da bu düğünle. Şüphesiz annelik rolü yaşam boyu bir rol. Ama yinede büyük bir yeni sayfa açılıyor ebeveynlikte. Artık yetkiler de, sorumluluklar da daha zayıf. Bundan böyle talep edilince koşup gidilecek yardıma… Keyifle izlenecek çocukların mutluluğu. Dikkat edilecek çok husus var! İşte o düğün gecesi kayınvalidelerin gönlünde birinci sahnenin sonunda perdenin kapanması gibi, mezuniyet balosu gibi bir tat bırakacak. Yürekleri aydınlanırken sevinç hafifçe hüzünle harmanlanacak. “Bir evlat daha kazandım” derken, daha orada kendi evladını özleyecek. Sonra alışılacak yeni düzene, aile çoğaldıkça çok şükür, bin şükür sizi bana verene diye dualar edilecek. Düğün resimlerini gösterip gösterip “Bak ne kadar şıktım” diye onurlanacak bu güzel anneler. Şimdi evrenin en büyük sanatçıları ve emekçileri bu muhteşem kadınlara, kayınvalidelere “size en büyük şıklıklar helal olsun” dememiz gerekmez mi? Onları sevgiyle, şefkatle, minnetle kucaklamak geliyor içimden.

Haberin Devamı

HADİ BİRLİKTE STYLİNG YAPALIM

Oh ya, oh ya, gelinin oldum ya

- Kızıl saçlı için; yeşil ve tonları, griler, siyahlar, bakırlar, pas renkleri çok yakışacaktır.

- Sarı saçlılar için; siyahlar, lacivertler, bordolar, kırmızılar, maviler, yeşiller, griler kullanmalarını öneriyorum.

Haberin Devamı

- Kumrallar için; pastel renkler, maviler, sarılar, şeftaliler, rose bejler, gül kurusu, nil yeşili, vizonlar, yeşiller, morlar. Siyah saçlılar için; tüm parlak renkler, daha doğrusu tüm renkler onların siyah saçları ile bir ana kraliçe havası yaratacaktır.

- Kumaş olarak; danteller, şifonlar, ipekler, taftalar, brokarlar, ipek kadifeler, krepler gibi geniş bir materyal yelpazesi var.

Tasarımlarda yaka özellikle önemlidir. Orta yaş gurubunda V yakalar, omuz ve sırt dekolteleri, kayık yakalar, yarasa kollarla çok güzel durur. Hakim yakalar, uzun ve kısa elbiselerle kullanılabilir.

Kayınvalideler için özellikle önerilen aksesuarların başında; elmas, yakut, pırlanta, zümrüt, inci gibi değerli taşlardan oluşan mücevherler gelir. Kolye, küpe, yüzük, broş olarak kıyafete uyumlu parçalar kullanılabilir.

Dilerim; neşeli, coşkulu, eğlenceli, sevinç, mutluluk, aşk, bereket dolu düğünler nasip olsun herkese. Ben Balkan düğünlerindeki ezgilere bayılıyorum. Kulağımda Sezen Aksu’dan, Erkan Oğur’dan, Züleyha’dan, Oh ya Oh ya çalıyor. İçiniz hep kıpır kıpır olsun. Sevgi aşk dolsun. Kayınvalidelerle uzun mutlu yaşamlar bizlerin olsun.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR