23 Nisan neşe doluyor insan!

Dün en güzel bayramı yaşadık. 23 Nisan 1920’de kurulan millet meclisimizin şerefine, Ulusal Egemenlik Bayramı 1929’ da Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi. Benim, içinde çocuk olan her şeye hayranlığım, sevgim, tutkum, şefkatim ve cesaretim çok büyük. Her fırsatta diyorum ki; dünyayı çocukların değiştirmesini beklemeden bizler barışın hüküm sürdüğü ve sevgi dolu bir dünyayı cesaretle ve ivedilikle oluşturmalıyız. Tekrar tekrar, hepimizin 23 Nisan’ı kutlu olsun; çocuklarımız en güzel ülkeye, en güzel anne-babaya, en güzel geleceğe sahip olsunlar dilerim.

Her şeyin yavrusu nasıl şirin, nasıl tatlı, nasıl sevilesi biliyoruz. Bence kıyafetlerde de aynı duygu oluşuyor. 2016 çocuk modasına bayıldım. Modanın devleri bu sene de oluşturdukları çocuk bahar koleksiyonlarıyla dünyayı kendilerine hayran bıraktılar.

23 Nisan neşe doluyor insan

Dolce&Gabbana’nın, büyümüşte küçülmüş “küçük hanımefendi” koleksiyonu, rengarenk çiçekler, danteller, payetler, parlak taşlarla bahara görkemli bir açılış yapıyor. Bordo, kiraz kırmızısı, mavi, turkuvaz, metalik ve pastel tonlar hem giysilerde hem de aksesuarlarda bol bol kullanılmış. Dolce&Gabbana, bu yıl kendine küçük kızların kendilerini prenses hissetmelerini misyon edinmiş. Hatta daha ileri gidip, bu kurguya annelerini de dahil etmiş. Anne-kız ikilileri prenses kostümünü andıran bir örnek giysiler içinde muhteşem görünüyorlar.

Haberin Devamı

Moda dünyasının en büyük markalarından biri olan Dior, bu yıl da çocuk modasına yön veriyor. 2016 ilkbahar-yaz koleksiyonunda sarı, pembe, fuşya, beyaz ve kırmızı gibi canlı renklerle birbirinden şık lüks tasarımları sunuyor. Dior için şıklık ve zerafet vazgeçilmez bir unsurdur ve özellikle çocuklar için, değişen koşullara uyumlu ve rahat giysiler oluşturmak her zaman temel prensip olmuştur.

Gelelim Gucci’ye; 2016 bahar çocuk koleksiyonunda da bir sanat şöleni yaşatıyor. Çiçek desenli, renkli koton ceketler, elbiseler, montlar, suveterler, pantalonlar canlılıkları ile onları giyenlere neşe verecekler. Gucci’nin kız çocukları için tasarlamış olduğu ayakkabılar, çantalar ve kemerler büyükleri kıskandıracak kadar güzeller. Koleksiyonda, metalik espadrillerden, dore bootielere, babetlere, sandaletlere kadar geniş bir yelpazede rüya gibi ayakkabılar var. Yeni doğan bebekler için olan Gucci tasarımları da görülmeye değer.

Haberin Devamı

Kızlardan çok bahsettik, gelelim şimdi küçük adamlara. Benim favorim, erkek çocukları için çoğu zaman Armani olmuştur. O havalı maviler, lacivertler, griler içinde babalarına, ağabeylerine benzer kıyafetlerle çok seviyorum onları. Armani bu yılın kız ve erkek çocukları için olan koleksiyonunda yine serin renkler kullanmış, zaman zaman özellikle sarı ile çok uyumlu kombinler oluşturmuş.

Bu bahar bize çok renkli, çok çiçekli, çok parıltılı moda rüzgarları estirdi. Umarım çocuklarımızın yaşamları da güzel, şık, pırıl pırıl olur. Nazım Hikmet’in çocuklar için dünyaya seslendiği şiirini defalarca hatırlatmak istiyorum. Çocuklarımızı bütün varlığımızla her zaman koruyacağımızdan herkes emin olsun diyorum. Sevgiyle çocuklarınızla kalın…

Haberin Devamı

Bulutlar adam öldürmesin

Koşuyor altı yaşında bir oğlan

Uçurtması geçiyor ağaçlardan

Siz de böyle koşmuştunuz bir zaman

Çocuklara kıymayın efendiler

Bulutlar adam öldürmesin…

DİĞER YENİ YAZILAR