Cazibe saçların ayrıntısında gizli

Artık saçımız için, yalnızca doğru renk ve doğru kesim yetmiyor. Kesimin de boyanın da birçok alt başlığı ve ayrıntısı var. Güzellik ve cazibe yine ayrıntıda gizlenmiş! Bizim bilgimiz yetmedi ayrıntılara… Ben de makasını ve fırçasını çok beğendiğim, kendimi her zaman ellerine teslim ettiğim saç tasarımcısı Tuncay Erdoğan’dan rica ettim. Saç tasarımı, bakımı ve incelikleri konusunda bizi aydınlattı. Sağ olsun…

Cazibe saçların ayrıntısında gizli

- Saçta styling yaparken en çok hangi özelliklerimizi dikkate alıyorsunuz?

Styling çalışması yaparken, öncelikle kişinin saç sağlığı göz önünde bulundurulmalı ve kişinin yüz hatlarına uygun modeller oluşturulmalı. Şüphesiz modelleme ve stylingte hayat tarzı çok önemli. Sosyal ortamımız, eğlence, tatil, alışkanlıklarımız, iş hayatımızın koşulları, ekonomik durumumuz gibi etkenler belirleyici olmalıdır. Amaç her zaman kişinin o saçı rahatlıkla, güvenle ve severek kullanmasıdır.

- 2016-2017 saç trendleri nelerdir?

Bu senenin en büyük trendi yine ombre ve gri tonlar… 2016-2017’de renk çok moda. Bu yıl mavi, yeşil ve mor saçları bol bol göreceğiz. Ayrıca kısa, hatta makinaya vurulmuş asimetrik saçlar çok gündemde. Uzun saçlar dağınık ve doğal bir görünüm içinde. Bu yıl kabarık saçlar, krepeler, topuz saçlar hiç yok. Yani saç konusunda retroya elveda diyeceğiz.

Haberin Devamı

Evde boyanan saça bakım şart

- Evde boyama işlemini kendimiz yapabilir miyiz?

Mecbur kalırsak tabii ki yapabiliriz. Ama ben her zaman bu işlemleri bir uzmanın yapmasından yanayım. Evde boyanan saçlara çok iyi bakım uygulanmalı, mutlaka güvenilir bir boya markası kullanılmalı ve boyama işlemine dipten başlanmalı.

- Saça ilaveler insanı vezir de eder rezil de… Bu konuda senin uzman görüşün nedir?

Doğal saçlarımız bizim büyük bir hazinemizdir her zaman. Güzel, bakımlı saçların şıklığı ilave saçlarla kıyaslanamaz. Sadece çok yıpranmış ve azalmış saçlar için ilave saçlar düşünülebilir.

- Bazı kadınların saçları pırıl pırıl ışıldıyor. Öyle ışıldaması için saçlarına özel bir ürün mü kullanılıyor yoksa bakımın mı rolü var?

Ben her zaman kendini ispat etmiş markaların bakım ürünlerinden yanayım.

Haberin Devamı

Doğal kalmak önemli

- Genç görünme tüyolarının başında güzel canlı saçlar var. Bu konuda renk, kesim, model önerilerin nedir?

Genç kalmak ya da genç görünmek için birinci şart; doğal kalmaya dikkat edilmeli. Çok kimyasal ürünler bize zarar verebilir. Bu yüzden kullandığımız ürüne, hijyene, yediğimize ve içtiklerimize dikkat etmeliyiz. Yağlı saçlar iki günde bir, normal saçlar üç günde bir yıkanmalı. Asla çok sıcak su kullanmamalıyız. Eğer saçlarımız boyalı ise uçlarına saç kremi uygulamalıyız.

Oval yüzlüler çok şanslı

Kadınlar erkeklere göre daha sık imaj değişikliğine gidiyorlar. Bazen kendilerine yakışmayan modelleri kullanmaya istek duyabiliyorlar. Bu yüzden kuaförlerine güvenmeleri çok önemli. İyi bir kuaför doğru analizler yaparak, doğru sonuçlar elde eder. Mesela, yuvarlak yüzlü, kısa boyunlu olanlar; ense kısa ve çok katlı kesimler, uzun boyunlu, uzun yüzlü olanlar ise kısa olmayan saçlar ve tepe noktasından başlayan katlı kesimler kullanmalılar. Kahküllü kesim, uzun yüzlerde genellikle güzel durur. Oval yüzlüler saç stylinginde çok şanslılar. Her türlü model onlara yakışır. Son tavsiyem; çok koyu renk ya da çok açık renk belli yaşın üstündeki kadınlar için çok risklidir. En doğrusu yumuşak renkler ve röflelerdir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR