Moda, zaman, ilham…

Kimyanın babası olarak anılan Fransız bilim insanı Lavoisier “Hiçbir şey yoktan var olmaz, vardan yok olmaz” yaklaşımını ortaya koydu. Ve anladık ki bütün o devinime rağmen evren, her neden müteşekkil ise, bu muhteviyat toplamda hep aynı kalıyor. Döndür, dolaştır, değiştir, ilet, dönüştür ama esas değişmiyor.

Pozitif bilimlerde olduğu gibi insanda ve insanın değdiği her düzlemde bu kanun aynı şekilde işliyor. Bu yüzden eğitimde tarih bilgisi çok önemli… Yaratırken ürünün özellikle özgün ya da alternatif olmasını hedefliyorsak gelenekseli bilmeliyiz. Gelenekseli bilmeden alternatif nasıl oluşabilir ki? Bilgiyi mümkün olduğunca edinip, özümsemek yaratıcılığın temeli…

Ben de dedimki bu hafta, geçmekte olan 2015-2016 sonbahar-kış modasını tekrar edelim.

Moda, zaman, ilham…

2015-2016 Sonbahar Kış modası

Tweet kumaşlar: Paltolar, kabanlar, etekler, ceketler, elbiselerde bol bol kullanılıyor. Özellikle Chanel’in favorisi…

- Yüksek bel skinny pantolonlar: Genç kızlar için çok trend!...

- Büyük düğmeler: Düğmeler sadece işlevsel değil aynı zamanda bir aksesuar olarak dizayn ediliyor bu yıl.

Haberin Devamı

- Brokar Saray modası sanki sokak modası ile kaynaşıp günlük hayatımıza girdi. Brokarlı tasarımlar her türlü parçada kullanılıyor.

- Maksi boy: Yerleri süpürüyor. Vücut oranına dikkat… Özellikle eteklerde, kısa boylular süper maksi boyu tercih etmemeliler.

- Kadife: Zarif, şık kadifeler gece ve gündüz 70’leri ve 80’leri hatırlatıyor. Kadife pardesüler, etekler, ceketler, pantolonlar vazgeçilmez oldular.

- Pacthwork (yama işi) Bu bir tasarım kolajı olarak sunuluyor. Şüphesiz kendi içinde bir uyumu hatta uyumsuzluğun estetiği var.

Moda, zaman, ilham…

- Pelerinler, pançolar, büyük şallar: Birkaç sezondur popülerler ve bence önümüzdeki yıllarda da yerlerini koruyacaklar.

- Pantolon askıları: Maskülen tarzı sevenler için hoş bir aksesuar. Büyük göğüslüler dikkatli kullanmalı…

- Midi elbiseler: Gayet elegant duruyor. Ancak etek boyunun bacağı kesmemesine önem vermeliyiz. Bu yüzden, ayakkabı kombinini doğru yapalım.

- Derin V yaka: Artık bu yaka klasik olmuş durumda. İnce gösteren, şık, işlevsel bir uygulama oldu.

Haberin Devamı

- Kalın kemerler: Deri ve kumaş kalın kemerler bu yılın trendi…

- Pantolon etekler: Özellikle kışlık kumaşlardan midi boy, pantolon etekler retro rüzgarı estiriyor.

- Yapay kürkler: Yapay kürk, ceket ve montların yanı sıra, kollarda ve yakalarda kullanılan aksesuar uygulaması gelecek yıllarda da devam edeceğe benziyor.

- Balıkçı yaka: Her zaman genç ve sportif havası ile gardrobun en temel parçalarından biri olarak yerini aldı.

- Dantel Süet Deri: Bu malzemeler değişik biçimlerde ana malzeme ve aksesuar olarak üst giyimde ve elbiselerde, pantalonlarda, eteklerde bol bol kullanılıyor.

- Retro havası: 60’ların, 70’lerin, 80’ lerin modası değişik kombinlerle retronun altın çağını yaşatıyor.

Moda, zaman, ilham…

Tüyler

Büyük kollar

Bol paçalı pantalonlar

Sarı, portakal, pembe gibi canlı renkler...

Geldik yine sohbetimizin sonuna. Büyük usta Erkin Koray’ın sesinden unutulmaz şarkısı ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’yi büyük bir keyifle dinledim. Tüm zamanlar keyif, sevgi, barışla geçsin.

Haberin Devamı

Hoşçakalın!

DİĞER YENİ YAZILAR