Aşk; Adem’le Havva’dan kalan

Aşk; Adem’le Havva’dan kalan

Maddenin yapısını, özelliklerini, bileşimini ve dönüşümünü inceleyen bilim dalına “kimya” deniyor. Bu bilim dalı son yıllarda aşkı çözdü! Hepimiz bir rahatladık! Anladık! Aşk bir hastalık ya da delilik hali değil… Aşk; bir kimya meselesi. Vücudumuzdaki çok sayıda kimyasal maddenin harekete geçtiği bir süreç. Yani günahıyla, sevabıyla bu kimyasallar ve onların güdümündeki hormonlar sorumlu.

Bir aşk iksiri salgılanıyor. Hani bir nedensiz sevinç, bir yoğun enerji, midede kelebekler, uykusuzluk, iştah azalması, kalp çarpıntıları, lüzumsuz bir hiperaktivite durumu oluyor ya. İşte, dopamin, noradrenalin gibi hormonların salgılanması sonucu oluyormuş bunlar. Aşkın kimyası inanılmaz! İnsana büyük bir hayat dersi veriyor… Sadakat için bile hormon var. Ben bu kimya işinde daha ileriye gitmeyeyim ama mutlaka bu işin uzmanı bir hoca ile konuşup başka bir aşk sohbetimizde sizinle bilgileri paylaşacağım. Borç biliyorum.

Yaklaşan Sevgililer Günü dolayısı ile bu hafta aşkın iyi taraflarını hatırlamak lazım. Tüm aşıklara, aşklara, sevgililere benden selam olsun, her zaman…

Haberin Devamı

İşin ticari tarafını, alışverişi güdülemesini falan bir tarafa bırakalım aşkın hatırı için bu defa; Sevgililer Günü ya da St. Valentine günü kışın ortasında sıcacık bir gün. Geleneksel kırmızıların, kalplerin, mumların, güllerin, çikolataların çok çok görüldüğü bir gün. Son yıllarda St. Valentine dekor ve kostümlerinde pembelerde çok yaygınlaştı.

Aşk; Adem’le Havva’dan kalan

Hatta özel günlerin kuralı haline gelen renklerden bıkanlar sevgililer gününde morlara, yeşillere, sarılara, mavilere yöneldiler. Sadece renkler veya semboller değil resimler ve fotoğraf baskıları da özel parçalar için çok seviyorum.

Biz gelin birlikte bu hafta aşk için stylingler yapalım.

- Kırmızı uzun elbise + ten rengi ayakkabılar + kırmızı yumuşak clucth + mor kırmızı büyük taşlı küpeler.

- Mini kırmızı ceket elbise + kalın siyah çorap + diz üstü siyah çizme + kırmızı siyah bej ekose küçük çanta veya renkli çanta.

- Pembe ince kaşmir palto + aynı kumaştan kalem etek + açık vizon süet ayakkabı + ekru üzerine pembe puanlı ipek bluz + pastel renklerde seramik taşlı çanta.

Haberin Devamı

- Ekru üzerine kırmızı yeşil mor çiçekli kloş mini elbise + mor babetler + ekru örgü küçük clucth.

- Sırtı dekolte siyah uzun elbise + siyah topuklu ayakkabılar + kırmızı veya renkli güllerden yapılmış büyük bilezik + siyah clucth.

- Dantel veya tül kloş uzun bol etek + atlet + jean mont + kalp şeklinde büyük kolye. (Renk stylingi size ait olsun.)

- Siyah skinny deri pantolon + kırmızı ipek dökümlü bluz + siyah bootiler + siyah clucth + uzun kırmızı kaşmir palto. (Bluzla aynı renk.)

- Sevgilinizle birlikte fotoğrafın baskısı yapımlı tişört + boyfriend jean + stiletto + istenilen renkte blazer ceket

Aşk; Adem’le Havva’dan kalan

Hediyeyi es geçme

Sevgililer gününün aktivitesi sadece doğru styilngle, iyi giyim kuşamla bitmiyor tabii ki; günün en önemlisi konusu duygularınızı, sevginizi, aşkınızı, kendinizi iyi ifade eden bir hediye. Arkadaşımın aşk filmleri maratonu fikrini çok beğendik. 8 unutulmaz aşk filmi CD’sini güzel bir paket içinde patlamış mısır ve çikolatalarla hediye etmeyi düşünüyor sevgilisine. Film listesini sizinle paylaşmadan olmaz.

Haberin Devamı

- Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)

- Aşk (Her)

- Not Defteri ( The Notebook)

- Selvi Boylum Al Yazmalım

- Çikolata (Chocolat)

- Özel Bir Kadın (Pretty Woman )

- Sevmek Zamanı

- Rüzgar Gibi Geçti (Gone with the Wind)

DİĞER YENİ YAZILAR