Kış Masallarının Karlar Prensesleri…

Kışa en çok masal yakışıyor. Shakespeare yüzyıllar önce büyük bir yapıt verdi; orijinal adıyla ‘Winter Tale’, Türkçe çevirisiyle ‘Kış Masalı’… Shakespeare’den günümüze dek çeşitli sanat alanlarında Kış Masalı adıyla çok sayıda eser, gönül telimizi titretti. Ben Kış Masalı’nı en çok kış gelinlerine yakıştırıyorum. Kış gelinlerinin kendi masallarını yaşayıp yaşattıklarını düşünüyorum. Bu mevsim yapılan düğünler Kış Masalları, gelinler de ‘Karlar Prensesleri’ olarak kaydediliyor hafızalara.

Çoğunluk için kış mevsimi en tercih edilen zaman değil. Fakat, en ihtişamlı düğünler, büyük bir asalet, zerafet, zenginlik görselliği ile kışları sahne alıyorlar. Doğru tasarımlar yapılırsa; beyazlar, kremler, bejler, lameler veya doreler, simler, parlak metaller, kristaller mevsimin ruhuyla beraber olağanüstü bir şıklık oluşturuyorlar. Havada kar olmasa bile bu renk kombinleri kış mevsiminde kar imajı yaratıyor. Kürkler (tabii ki taklit), tüyler ve satenler, kadifeler, ipekler gibi ağır kumaşlar ihtişamlı kış düğünlerinin doğru gelinlik ve ambiyans malzemeleridir. Upuzun beyaz yapay kürkleri veya beyaz kaşmir yerlere kadar uzanan paltoları, kapişonlu pelerinleri, boleroları, etolleri gelinliklerin üzerinde hem çok estetik hem de çok işlevsel buluyorum. Hatta görkemli ambiyans isteyen kış gelinlerime bu tok seçenekleri her zaman hararetle öneririm.

Haberin Devamı

Kış Masallarının Karlar Prensesleri…

Kış gelinlerinin çiçekleri de çok zariftir. İstenirse ipekten yapılmış kalıcı çiçekler kullanılabilir. Beyaz orkideler, beyaz güller, beyaz lilyumlar hem gelinlere hem de ortama zerafet katıyorlar. Pırlantalı, elmaslı takılar, inciler, taçlar, duvaklar, eldivenler aksesuar olarak çok gösterişliler amaaa bu ihtişamlı düğünlerde tüm malzemeler çok dikkatli seçilmeli ve kombinler çok özenle oluşturulmalıdır. Çünkü bu kadar gösterişli malzeme doğru kullanılmazsa ‘ucuz ve görgüsüz’ bir etki bırakabilir. Bu kadar yoğun beyaz, dore, lame, sim, metalik renkler kullanmak istemeyenler ortamda ve mekan tasarımlarında kopkoyu renkler kullanabilirler. Derin bordolar, koyu morlar, koyu maviler, ağır yeşiller, fümeler ve siyahlar mekan tasarımlarında, masa süslemeleri, mumlar, çiçekler, peçeteler, kartlar, örtüler gibi aksesuarlar olarak kullanıldığında şık ve asil bir dekor yaratıyor.

Haberin Devamı

Kış gelinliklerinde sıkça kullanılan uzun kollu ipek, dantel, tül gelinlikler, gelinlere zarif prensesler görünümü sağlıyor. Çok asil duruyorlar.

Eğer havada kar varsa ve yollar karlıysa, topuklu ayakkabılarınızın yerine sıcacık kürklü botlar giyebilirsiniz. Ugg tipi beyaz kürklü botlar after party için çok kullanışlı olurlar.

Kış düğünleri ağır ve asaletli havayı seven damatlar için de kendi şıklıklarını sergilemek açısından bir fırsattır. Damat beyler smokinler, yelekli koyu renk takım elbiseler, ağır fraklar giyerek prenseslerine yakışır bir uyum içinde olabilirler.

Kışın bu kadar ihtişamlı düğün tercih etmeyenler için noel, yılbaşı ve St. Valentine konseptleri tatlı ve sıcacık bir düğün için çok uygundur. Yılbaşı ve noel dolayısıyla dünyanın birçok yerinin kırmızıya, yeşile, kareli kumaşlara, çam ağaçları ve dallarına, Noel baba aksesuarlarına büründüğü bir dönemde mekanlar kendiliğinden dekore edilmiş durumdadır. Gelinliklere alternatif bir hava katmak üzere kareli kumaşlar, kırmızı ve yeşil renkler ile yün aksesuarlar kullanılabilir. Hatta yünden örülmüş bir gelinlik çok alternatif ve bohem görünecektir. St. Valentine konsepti ile evlenecek olan aşk çocukları için ise pembeler, güller, kalpler çok şık destekleyici unsurlardır.

Haberin Devamı

Geldik yine sohbetin sonuna, tüm gelinlere ve damatlara selam olsun… Ömür boyu mutluluk içinde yaşasınlar derken, Sezen Aksu’nun ‘Kış Masalı’ şarkısını dinleyelim hep beraber.

Şarkılarla, masallarla, sevgiyle kalın hep…

DİĞER YENİ YAZILAR