Benim güzel sonbahar gelinlerim…

Benim güzel sonbahar gelinlerim…

‘Autumun Bride’ yani ‘Sonbahar Gelini’ diye bir çiçek var!

Gri, yeşil kadifemsi yaprakları ve sarıya bakan fildişi rengi ile nazlı, zarif, hülyalı sonbahar gelinlerine atıfta bulunan narin bir çiçek… Sonbahar demek; renklerin muhteşem bir şıklıkla coştuğu, doğayı bir sanat eserine çeviren o sihirli mevsim demek. Bu mevsim, yanık turuncuların, derin kırmızıların, koyu sarıların, yeşilin tüm sakin tonlarının, asil pembelerin, her türlü kahvenin, bordoların, toprak renklerinin altın parıltılarla birlikte sahneye konulan büyük bir görsel senfoni sanki.

Narin sonbahar gelini çiçeği, bu görsel renk şöleninin içinde güzel bir prenses olarak yerini alıyor. Doğanın solup gittiği, yaprakların sararıp dökülmeye başladığı anda coşuyor, can buluyor ve başlıyor çiçek açmaya. Tıpkı sonbahar gelinlerinin yeni bir yaşama zerafetle, coşkuyla başlaması gibi... O da doğadaki yaşamına aynı yüksek duygularla başlıyor. Bütün sonbahar gelinlerini kutlarken, bu seneki koleksiyonumun içinde yer alan sonbahar gelinliklerini büyük bir zevkle ve keyifle tamamladığımı sizlerle paylaşmak isterim. Renkli sonbahar çiçekleri kullandığım gelinliklerimi çok çok sevdim. Dilerim bunları giyen gelinlerime mutluluk, sevgi, aşk dolu evlilikler ve uğur getirirler.

Haberin Devamı

Benim güzel sonbahar gelinlerim…

Bu yıl 2015 sonbahar gelinliklerinde, retro yaklaşımlar dikkat çekiyor. Temalı düğünler kapsamında 1950’lerin 1960’ların filmlerinin ve starlarının etkisini görüyoruz. Büyük bir moda ikonu olan Audrey Hepburn temalı düğünler çok talep ediliyor. Güzelliği, zarifliği, asaleti, inceliği, aristokratlığı, olağanüstü karizması ve oyunculuk gücüyle sinema tarihinin en önemli karakterlerinden birinin ve oynamış olduğu unutulmaz filmlerinin imajlarının kullanılması, düğüne hem nostaljik hem sanatsal hem de retro bir şıklık katıyor.

Danteller, tüller, ipekler, taftalar, satenler, kürkler, malzeme olarak bu sezona damgasını vuruyorlar. İncilerin, taşların, tüylerin, çiçeklerin ve yaprakların uygulanmasıyla gerçekten birçok gelinlik sanat eserine dönüşüyor. Kısa, uzun ya da kuyruklu, duvakları tutan taşlı taçların yanı sıra çiçeklerden yapılan saç aksesuarları ve incilerle oluşturulan tokalar çok romantik… Güz gülleri, kasımpatları, yıldızlar, dalyalar, çuha çiçekleri, sonbahar yaprakları hem gelinin elindeki çiçek buketinde hem de düğün mekanı ve masa tasarımlarında büyük bir özenle kullanılıyor.

Haberin Devamı

Benim güzel sonbahar gelinlerim…

Ayrıca bu mevsim, rustik havalı mekan dizaynları ve dekorasyonu yükselen trend. Tasarımlarda eskitilmiş ham ahşaplar, ağaçlar, ağaç figürleri, tahta şamdanlar, balkabaklarından oluşturulmuş mumluk gibi malzemeler, elma, ceviz ve portakallar, yapraklar ve dallar altın ışıltılarla kombin edilip, süsleniyor. Bu dekor içinde gelinler, çiçekleri ve takıları ile kırık fildişi, ekru, vizon gelinlikleri içinde çok seçkin, çok güzel, çok özel görünüyorlar. Fotoğrafları nesiller boyu kalacak, sanat eserleri olacaklar sanki…

Bu yıl birçok ünlü marka, sonbahar-kış gelinlik koleksiyonları yaptı. Maxmara’nın koleksiyonundaki gelinlik üstüne alınan kaplar bence büyük olay olmuş! Çok güzeller! Ben, bu koleksiyondaki kısa duvakları ve kısa gelinlikleri de çok beğendim.

Haberin Devamı

Wera Wang ise metalik çiçekler, uçuşan etekler, organza tüller, işlemeler, çiçekler ve boncukları bol bol kullanmış ama başrolü gelinin tenine bırakmış: Özgür, asi veya romantik temalı gelinliklerde sırt , göğüs, bacak, kol dekoltelerini büyük bir ustalıkla yorumlamış.

Bu hafta da sohbetimizin sonuna geldik. Tüm hafta boyunca dinlediğim Madonna’nın ‘Like a prayer’ şarkısıyla veda etmek istiyorum. Madonna’nın Pariste yaşanan felaket dolayısıyla yaptığı konuşma ve duyarlı şovu beni yine kendisine hayran bıraktı.

Ben de bu dünyada kötülükten çok iyiliğin olduğuna inanıyorum ve bu dünyada iyilik daha çok var diyorum.

Benim güzel sonbahar gelinlerim…

DİĞER YENİ YAZILAR