Hangimiz Sevmedik…!

Taş, makas, kağıt gibi bir oyundaki seçenekleri; pırlanta yüzük, zümrüt kolye ve Chanel küçük elbise diye değiştirsek… Ve oyuncular sadece kadınlar olsa... İnanıyorum ki siyah küçük elbise seçimi rekor kırar! Chanel siyah küçük elbise, pırlanta yüzüğü de o paha biçilmez zümrüt kolyeyi de siler süpürür. Hangimiz bir Chanel takıma veya çantaya, parfüme, küçük siyah elbiseye sahip olmak için can atmadık ki? Coco Chanel’in estirdiği büyük moda devriminden sonra dünya, şıklığın kaliteli sadelikten geçtiğini öğrendi. Bu gizemlerle dolu kraliçenin yaşamı bize hem mucizelerin yaşanabilir olduğunu gösterdi hem de bizi çalışkanlık, azim, yetenek, zeka ve aklın zaferlerine tanık etti. Coco Chanel bir film, bir masal hatta bir ders oldu hepimize. Huzur içinde uyu Gabriel Chanel.

Gelin şimdi Coco Chanel’den başlayıp, biz kadınların aşk-nesnesine dönüşen ünlü markaların 2015-2016 sonbahar-kış kreasyonlarına bir göz atalım.

CHANEL

Chanel markası bu yıl da dolu dizgin gidiyor. 2015 - 2016 sonbahar-kış koleksiyonunda; siyah, askeri yeşil ve kırmızıyı en göze çarpan renkler olarak görüyoruz. Farklı kumaş cinsleri ve nostaljik tarzlarıyla klasik Chanel dopiyesler koleksiyonun yine önemli parçalarını oluşturuyor. Haute Couture tasarımlarında 1930’lardan ve özellikle aktrist Joan Crawford’un imajından esinlenilmiş. Tuvitler, danteller, tüller, satenler, deriler ile ışıltılar, payetler, simli işlemeler bolca kullanılmış. Düğmelerde, omuzlarda, yaka detaylarında vurgular yapılmış ve bu unsurlar öne çıkarılmış. Fırfırlar, tüyler ve saçaklar kostümlere hareket katmış.

Haberin Devamı

DOLCE GABBANA

Hangimiz Sevmedik…

Domenica Dolce ve Stefano Gabbana... Bu iki büyük tasarım dehası bu yıl da olağanüstü bir koleksiyon çıkarmış. Tüm koleksiyon kırmızı gülün ihtişamıyla vücut bulmuş. Bütün parçalarda güller birbirini takip ederek takım halinde kullanılmış. Yapay kürk, deri ve kadifemsi dokulara çok yer vermiş. Başı çeken ekruların yanı sıra, sonbahar renkleri ve siyahlar ön planda.

VALENTİNO

Bu yıl da çok zarif, çok alımlı, çok kaliteli, çok romantik ve çok teatral Valentino Koleksiyonları… Antik Yunan ve Roma’dan esintiler sonbahar ve kışa da taşınmış… Tabii vazgeçemediği renk kırmızı bu sezonda da gündemde. Siyah ve beyazın asil birlikteliğinin 2015-2016 sonbahar-kış koleksiyonunda çok kullanıldığını görüyoruz. Tarihten ilham alınan koleksiyonda naif, dramatik Valentino kadını, muhteşem bir biçimde tezahür etmiş. Transparan kıyafetlerin çok olması ve dekoltenin hiç yer almaması ilginç ve güzel bir tezat teşkil ediyor. Siyah beyaz bej tonlarının yanı sıra mavi, yeşil, kırmızı ve sarı birçok tasarımda yer almış. Sonbahar kış sezonunda bolca altın takı kullanıldığını ve zarif kombinler yapıldığını görüyoruz. Tabii minimalizim yine ana unsur. Minimalist bir elbisenin böylesine görkemli olmasına ben ‘Valentino mucizesi’ diyorum. Valentino’nun elbiseleri görkemli bir minimalizm taşıyor.

Haberin Devamı

GIORGIO ARMANI

Hangimiz Sevmedik…

Giorgio Armani koleksiyonu yine çok zarif, çok cool ve çok havalı. Pantolon ceket takımlar, tulumlar, yüksek bel, bol kesimli ve bileğin üstünde biten pantalonlar, tüylü ceketler 21. yüzyıl kadınının yüreğini hoplatıyor. 70’lerden de esinlenen Armani, retroyu olağanüstü bir sanatla modernize etmiş. Koyu maviler, siyahlar, soluk mercan pembeler, koyu yeşiller, yeşile çalan maviler, pembemsi gümüşler, bakır pembeler, eflatun maviler, soluk maviler ve gökyüzü renkleri ile koleksiyon çok etkileyici olmuş.

Haberin Devamı

ELIE SAAB

Hangimiz Sevmedik…

Bir mucize tasarımcı daha… Lübnanlı tasarımcı Elie Saab’ın üstünlüğünü her koleksiyonda bir kez daha, bir kez daha görüyoruz. Elie Saab Hautue Couture 2015-2016 sonbahar kış koleksiyonu yine dünyayı büyüledi. Kırmızı halıda birçok ünlünün üzerinde göreceğiz bu tasarımları. Koleksiyonun esin kaynağı altın… Dolayısıyla çok parıltı var tasarımlarda. Ayrıca altın konseptiyle tasarlanan gümüşler, danteller ve tüllerle zenginleştirilen kıyafetlerde mint yeşili, gri, bordo, siyah, gümüş de bol bol kullanılmış. Göz kamaştırıcı…

DONNA KARAN

Hangimiz Sevmedik…

Koleksiyonda özellikle elektrik mavisi ve kırmızı göze çarpıyor. Bu sonbahar ve kış için; gri, füme, beyaz ve lacivertin ağırlıklı çalışıldığını da görüyoruz. Kat kat giyinme (layering) trendi devam ederken; salaş, rahat günlük ürünler çok hoş bir ustalıkla nazik, ince materyallerle kullanılmış. Over- size kazaklar ve kabanlar, asimetrik eteklerle kombinleniyor. Bazı tasarımlarda bu eteklerin uçları tüllerle detaylandırılmış. Donna Karan her türlü yakaya yer vermiş bu sezon. V yakalar, polo yakalar, bisiklet yakalar, çokça yer almış. Transparan unsurlar ile payetler ve taşlar minimalist tasarımlarla birlikte çok çekici tezatlar oluşturuyor. Elbiselerin yanı sıra pantolon ceket takımlar ve trikolar Donna Karan’ı mükemmel yansıtıyorlar. Maskülen çizgilerin yanı sıra feminen detaylar ‘çelişkiden gelişme doğar’ yaklaşımını ispat edercesine çok güzel.

Haberin Devamı

Veda ederken Adele’in beş yıl sonra çıkardığı ‘25’ isimli albümünün çıkış parçası ‘Hello’yu mutlaka dinleyin diyorum. Ses ve yorum şahane.

Yaşamın güzellikleri hep bizimle olsun. Yetenekli insanların özgürce, sevgiyle yaratmaları dileği ile...

DİĞER YENİ YAZILAR