Her sonbahar gelişinde…

“Ömrün sonbaharı” diye bir deyiş olsa da benim için mevsimlerin; zarif, asil, güzel prensesidir sonbahar. Biraz hüzünlü ve narindir ama çok şıktır. Gardırobu neredeyse tüm mevsimleri kapsar. Sonbaharın ilk ayında yazlıklarımızla montlar, ceketler, bootieler giyebilir, şemsiyelerimizi kullanmaya başlayabiliriz.

Her sonbahar gelişinde…

Eylülden itibaren doğa solmaya başlar. Bu solgunluk tekdüze ve sıkıcı değildir asla. Tam tersi dünyaya dingin ve şık renkler egemen olur. Sonbahar yaprakları güzelim kızıllar, sarılar, hardallar, kahveler halinde nazlı nazlı düşmeye başlarlar. Birçok filme, şiire, romana, müziğe, resime, tasarıma ilham kaynağı olmuş ve ismini vermiştir sonbahar. Aşkta da çok iddialıdır. Sonbahar aşkları ile ilgili bir çok unutulmaz film vardır.

Sonbahar, alabildiğine şık olabileceğimiz bir mevsimdir. Ne çok soğuk, ne çok sıcak şıklığımızı yönlendiremez bu mevsim. İstediğimiz kombinleri rahatlıkla oluşturabiliriz. Doğanın solmasının tersine kentte uyanış başlar. Sinemalar, yeni filmler, galalar, oyunlar, sergiler sezona başlarlar. Böylece gündemimiz dinamikleşir, sanat ruhumuza şifa olmaya başlar. Şık ve tarz olmanın en önemli koşulunun zaman-mekan-içerik üçlüsünün birbiriyle uyumu olduğunu düşünürsek, sonbaharda nasıl görünmek istediğimiz yani edinmek istediğimiz imajı oluşturmak daha kolaydır. Çünkü neredeyse tüm mevsimlerin kıyafetlerini kombinleme olanağımız vardır.

Haberin Devamı

2015 sonbaharı çok çeşitliliğinin, çok renkliliğin gündemde olduğu trendleri sunuyor bize. Transparan detaylar, kazayağı yani pied de poule desenler, aplike kol manşetleri ve cepler, gösterişli ortaçağ bluzları, ekoseler, glam rock şıklığı (başka bir deyiş ile punkçı tarz), sahte kürklerden bluzlar, kazaklar ve kollar, garson yeleği, bohem elbiseler, trikolar, bol etek pantalonlar, kruvaze ceketler, pançolar ve pelerinler, uzun bol cepli safari etekler, chanel kumaştan elbiseler, kısa kollu gömlekler, uzun eldivenler içeren geniş bir seçenek yelpazesi ile sonbahar şıklığının gündeminde olacak. Bu yıl, griler, deve tüyü ve kahverengi, avcı yeşili, sarının değişik tonları, elektrik mavisi, beyaz, marsala en dikkat çekici renkler olarak yerlerini aldılar. Şüphesiz siyah egemenliğini sürdürüyor. Siyah beyaz kombinleri bu yıl da çok kullanıyoruz. Kırmızı ve tonları da bol bol içimizi ısıtacak.

Haberin Devamı

Gelelim sonbaharda kendimizi iyi hissettirecek, karizmamızı ortaya çıkaracak birkaç styling formülüne;

Her sonbahar gelişinde…

- Kısa kollu beyaz gömlek + bordo uzun eldivenler (kolumuzun üst kısmına kadar çıkacak) + sigaret pantolon + siyah atkı + ayakkabı isteğe bağlı; stiletto, bootie, asker botu olabilir.

- Gösterişli Ortaçağ bluzu (istenilen renkte) pantolon ya da etek + ve mutlaka spor ayakkabı + yumuşak deri büyük çanta

- Taklit kürk kazak + kazayağı kalem etek + uzun yüksek topuklu çizmeler + kenarı metal orta boy clutch

- Dantel büstiyer + kruvaze ceket + capri boy pantolon + stiletto (bootie de olabilir) + küçük saplı elde taşınan çanta

- Siyah beyaz dik yakalı bluz + siyah beyaz büyük kareli, büyük aplike cepli diz üstü bol kuplu ceket + ceketten iki cm kısa dar etek + siyah ya da renkli stilettolar + yumuşak deri orta boy çanta

Haberin Devamı

Güle güle giyin sonbahar kıyafetlerinizi. İçinizi ısıtmak ve aydınlatmak için Vivaldi’nin dört mevsim konçertosunu dinleyin. Bir uzman arkadaşım en çok Vivaldi’nin müziğinin yaratıcılığı ortaya çıkardığını söylüyor. Ne güzel… Hoşçakalın…

DİĞER YENİ YAZILAR