İkizlere takkeler...

İkizlere takkeler...

Her Pazar yeri, bir günlük festivaldir bu şehirde… Özellikle 4.Levent pazarındaki o doğa şölenini cennet, ürünlerini de cennet taamı olarak algılıyor benim bünyem. Şükürler olsun; bu yaz da Meryem Hanım’dan çeşitli bahçe sebzeleri ve otlar, girince sol tarafta enginar satan kardeşimden tazecik bebek enginarlar, Ahmet-Mehmet kardeşlerden nefis zeytinler, Bitlisli Faruk’tan incir, üzüm, çilek ve daha bir çok meyve, yine Bitlisli Mehmet Hüseyin kardeşlerden tadına doyum olmayan sebzeler, domatesler, biberler, börülceler alıp bol bol tükettik. Tazecik, incecik asma yapraklarını dondurucuda depo ettim. Ben kendim çok saramam, ama annem ve Çiçek sağ olsun, dünyanın en güzel sarmalarını yiyoruz bütün kış. Bazen de, yoğun kış günlerinde arkadaşlarıma hediye olarak götürüyorum. Pazardan alıp dondurucuda sakladığım, muhteşem tatları çok şık paketliyorum ve üzerine yazı hatırlatan bir cümle yazıyorum. Hoş bir hediye fikridir buda. Vişneler, karadut, enginar, bakla,bezelye, bir çok meyve ve sebze kış sofralarında neşelendiriyor bizleri.

Haberin Devamı

İkizlere takkeler...

Tabii buralar sadece sebze, meyve ve çeşitli otlar şöleni değil, bir de “ikizlere takkeler” bölümü var pazarların.

İkizlere takke!!! Oldum olası beni çok güldüren bir satış sloganı. Çok yaratıcı, çok cüretkar. İç çamaşırının özellikle sütyenlerin bu satış sloganı, dilbilimcilerin dikkatini çekmiştir mutlaka.Pazar’ın bu kısmı çok eğlenceli, çok verimli, çok çeşitli, çok ekonomik, şahane bir alışveriş ortamı. Geçen gün bir arkadaşım ile ikimiz, diğer bazı arkadaşlarımızla iddaya girdik. Biz 50 liraya pazardan komple giyenebileceğimizi söyledik. Onlarda “asla olamaz dediler “Akşam yemeğine iddaya girdik.

Hemen size yaptığımız kombinlerden söz etmek istiyorum. Yukarı çıkarken sağda ve biraz ileride solda pijama pantolon satan iki tezgah var. Şahane 10 TL ye, düz renk, çizgili, puanlı, çiçekli, desenli, onlarca çeşit bulabiliyorsunuz. Arkadaşım sağdaki tezgahtan, bej üzerine beyaz puanlı, ben de solda ki tezgahtan Muhammed kardeşimden düz renk lacivert pantalonlar aldık. S, M, L, XL mevcut. Bunları yaratacılığımızı kullanarak dışarıda giyebileceğimiz gibi evde ya da yatarken pijama niyetine rahatlıkla giyebiliriz. Pazarda aynı hatta devam ediyoruz, sağda ve solda basic tişörtler ve yüzücü atleti satan tezgahlar var. Dokuları çok güzel ve türlü türlü renk seçenekleri mevcut. Onlara da ayrı bayılıyorum. Yaz, kış kombinlerde kullanabilirsiniz. Hemen kaptık birer tane 5 TL ye. 5 TL ile 15 TL arasında kollu, kolsuz,askılı hangisini isterseniz seçebilirsiniz. Arkadaşım kırık beyaz’ı aldı, ben nil yeşili’ni aldım. Sonra yine sağda, Batuhan’ın tezgahında üç tanesi 10 TL ye çok şık,çok şirin, çok kullanışlı, fularlar,eşarplar, bandanalar satılıyor. Tabii atladık hemen, ben lacivert ile nil yeşilli, arkadaşım bejli, ekrulu, goldlu birer tane flar seçtik. 20 TL’ye, suni deri clucth larımız çok pratik ve çok sevimliydi. Biraz daha ilerleyince, fiyatınainanamadığımız erkek ayakkabısı görünümlü, bağcıklı kadın ayakkabıları gördük. 15 TL’ydi.Renk seçeneği biraz azdı, ikimizde bordo rengini aldık.

Haberin Devamı

İkizlere takkeler...

Haberin Devamı

10 TL pijama pantolon

5 TL atlet

3.5 TL fular

20 TL çanta

15 TL ayakkabı

İddiayı kaybettik. 50 TL’yi aştık, Çünkü fularla 3,5 TL lik bir sapma oldu. Eeee o zaman, aksesuar da kullanalım, 60 TL ye yuvarlayalım dedik ve liste fiyatı 7.5 TL olan bileklikleri, 6.5 TL ye pazarlık ederek aldık. Çok şık bileliklerimizi kollarımıza taktık. Fularları, farklı farklı boynumuza doladık. Bu arada yukarıya doğru solda, Gökhan’nın standında çok şık takılar gördüm. Biraz daha ileride, gümüş kaplama, otantik takılar yapan Özgür’ün ürünlerine bayıldım. İkisinden de en kısa zamanda alış veriş yapacağım.

Gece kaybettiğimiz iddianın yemeğini biz ısmarladık. Biraz üşüdük restoranın bahçesinde, Allah’tan şalları vardı. 100 TL’yi gözden çıkarsaydık, üzerlerimizde montumuz, ceketimiz de olurdu.

Pazarlarda çok abiye, çok tarz bir çok parça bulmak mümkün. İhraç fazlası malları da sıklıkla, görebilirsiniz. Yalnız bir hafta bulduklarınızı ondan sonraki hafta büyük bir olasıkla bulamazsınız. Alışveriş ederken bedenine ve defosuna dikkat etmeliyiz.

Haberin Devamı

Bu Pazar alışverişi bitmez, ben gitmeden önce kendinize bir kota koymanızı öneriririm. Yoksa farkında olmadan ihtiyacınızın çok üstünde alışveriş yapabilirsiniz.

Ayrıca, elinizde var olan marka ürünlerle, pazardan alınan parçaları kombin etmek, yaratıcı,eğlenceli, özgün bir styling oluşturabilir.

Ben o doğanın bize bahşettiği, rengarenk bizi besleyen şölene şükrederek veda etmek istiyorum. Ve var olan bostanlarımızın korunup 1500 yıllık İstanbul tarım geleneğinin korunmasını çok destekliyorum.

Kulağımda, Ezginin Günlüğü’nün “Pazara çıktım” şarkısı beni neşelendiriyor… Ben de onlara eşlik ederken, size “Hoşçakalın, sevinç, neşe, coşku içinde olun” diyorum.

Pazara çıktım pazara,

seçemedim fasulya

Birden kalbim ağzıma geldi,

bana öyle baktın ya…

DİĞER YENİ YAZILAR