En çok okunan kitaplar

Türk Kütüphaneciler Derneği, ilk defa 2015 yılında en çok okunan kitapları belirledi. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna’sı ve Jeff Kinney’in Saftirik Greg’in Günlüğü en çok okunan kitaplar.

En çok okunan kitaplar

Bir Türk Edebiyatı klasiği

Kürk Mantolu Madonna, Türk Edebiyatı’nın öncü yazarlarından biri olan Sabahattin Ali’nin baş yapıtlarından biri…

Genç yaşta işinden kovulan Rasim’le, aynı odada mecburiyet yüzünden beraber çalıştığı Raif Bey’in yaşam yollarının kesişmesiyle başlayan kitap, birilerinin izinden gitmenin, birilerini örnek almanın, hayattaki öncelikleri belirlemenin ve tabii ki aşkın şahane bir hikayesi… Karakterlerin her biri incelikle işlenmiş...

Bir insanlık trajedisi…

Victor Hugo’nun Sefiller’i, Jean Valjean’ın ekmek çaldığı için kürek cezasına çarptırılmasıyla başlar. Dünyanın onca yanlışı ve haksızlığı içinde bu masum hırsızlığın kahramanına yaşattıklarından yola çıkan yazar, bir insanın yaşadıkları sebebiyle sahip olduğu olumlu özelliklerini yavaş yavaş nasıl kaybedebileceğini çok özel ve güzel bir dille anlatır.

Haberin Devamı

Yitirilen çocukluğa ağıt

Yıllara meydan okumuş bir kitaptır Şeker Portakalı… Jose Mauro de Vasconcelos’un kitabının hikayesi, acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsüdür. Çocukluğunun son zamanlarını yaşayan Zeze’nin ergenliğe geçişteki dönemini, kaybettiği çocukluğunun arkasından tutacağı yası anlatan roman, çok okunanlar listesinin ilk sıralarında. Büyümek ve hayatla yüzleşmek ağır bir tecrübedir çocuk için.

Birbirinden komik çocuk hikayeleri

İkinci çok okunan kitap, Saftirik Greg’in Günlüğü. Şahane bir çocuk kitabı. Bu kitabı okuyan her çocuk, kendi yaşadıklarını kaleme alma ya da günlük tutma ihtiyacı hissetmiştir. Jeff Kinney, çocukların dünyasına dalarak belki de hepimizin unuttuğu o zor zamanları çocuklara anlatmış. Çocuk olmanın aslında ne kadar zor bir iş olduğunu anlatan yazar; Greg isimli bir çocuğun yaşadıklarını günlük türünde kaleme almış. 10 kitptan oluşan bu seri, güzel ve eğlenceli bir rehber niteliğinde.

Başarılı bir kadın romanı

Haberin Devamı

Canan Tan’ın “Piraye” adlı romanı, ismini Nazım’ın en büyük aşkı olan Piraye’den alıyor. Romanda Piraye ismindeki genç bir kızın biyografisi; aile ilişkileri, okul hayatında yaşadığı zorluklar, aşkı tanıması, acı çekmesi, evliliği ve biten evliliğinin ardından yaşadıkları anlatılıyor.

Özellikle genç kızların zevkle okuduğu roman, aslında tam bir yaşam tecrübesi kitabı. Gönül telini titretmeyi ise sonuna kadar başarıyor.

İnsan hikayelerinin karmaşısını anlatıyor

Uçurtma Avcısı da son bir yılda çok okunan bir Khaled Hosseini romanı... Emir ve Hasan’ın aynı döneme rastlayan çocukluk hikayeleriyle başlıyor kitap. Kabil’de aynı evde büyüyen, aynı sütanneyi emen iki çocuğun birbirine hiç benzemeyen hayatlarını anlatıyor. Sovyetler Birliğinin Afganistan’ı işgal etmesiyle beraber trajikleşen yaşamların hikayesini konu ediyor.

60 yıllık bir yolculuk

Serenad, Zülfü Livaneli’nin yazarlık gücünün en güzel ispatlarından biri. Genç bir akademisyen olan Maya’nın tarihe olan merakıyla birlikte yaşamaya başladıkları, hayatında yepyeni bir sayfa açmasına neden oluyor. Çünkü aynı dönemde, zamanında İstanbul’da üniversitede hocalık yapmış bir profesörün yıllar sonra Amerika’dan Türkiye’ye gelmesi ve Şile’ye gitmek istemesiyle gelişen olaylar onun da hayatını etkiliyor.

Haberin Devamı


HAFTANIN KİTAPLARI


Kitapta şahane bir duygusal yakınlık hikayesi yanında Struma’nın da bilinmeyen hikayesi anlatılıyor. Kitap; dinlediklerinden çok etkilenen profesörün küllerinin denize dökülmesiyle bitiyor.

Usta isimlerin şiirleri derlendi
Akademisyen, yazar İshak Reyna’nın çağdaş edebiyatımızdan özenle seçtiği 53 şairin 159 şiiri, “Gece Uçuşları” ismiyle gençlerle buluşuyor. Günümüzden geriye doğru 53 şairin her birinden seçilen üçer şiir, çağdaş şiirimizin 20’inci yüzyıldan 21’inci yüzyıla geçirdiği değişimi örnekliyor.
İstanbul-Venedik arasındaki kadın
Eserde Osmanlı topraklarında yaşayan genç ve güzel bir kadın olan Feyra’nın, İstanbul’da başlayıp Venedik’te son bulan hikâyesi anlatılıyor. Yaşam ile ölümün, iç içe geçtiği “Şifacı”da okur tarihin tozlu sayfalarında yolculuğa çıkıyor.
Bedeninizle barışık olun
Ayşın Ceyhan’ın yeni kitabı “Acilen Zayıflamalıyım”ı okuduğunuzda, yaşamın anlamını sorgulayan, tüm kapıların anahtarının sevgi olduğunu gösteren bir tabloyla karşılaşacaksınız. Şişmanlığın mutsuzluğun bir çeşit dışavurumu olduğunu göreceksiniz.
İki zıt karakter anlaşabilir mi?
Jojo Moyes’in “Senden Önce Ben” isimli romanı, Lou ve Will isimli birbirinden farklı iki karakterin karşılaşmasını anlatıyor. Bir yanda kolayca mutlu olabilen Lou, diğer yanda ise mutsuz, hayattan keyif almayan Will... Kitap okuyucuyu duygulardan duygulara sürüklüyor.
Sağlam bir aşk hikayesi
Öznur Yıldırım’ın “Yabancı- Şahmeran” isimli kitabı, babasının intikamını almak adına her şeyi yapabilecek bir yakışıklının hikayesi. Hikayenin birçok profesyonel hikayeyi geride bırakan yanları var. Ancak Yabancı, sıradan bir aşk hikayesi değil sadece.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR