4N 1K

Büşra Yılmaz’ın merak uyandırıcı, eğlenceli ve hoş bir anlatımı var.

Nasıl isim?

Bir kitap için oldukça merak uyandırıcı değil mi? Emin olun, içi de öyle... Gençliğinizdeki o pervasız, mutlu, mucizelerle dolu günleri yeniden yaşamanızı sağlıyor hem de sizi hiç zorlamadan... Yine bir Büşra Yılmaz üslubu.. Temiz, eğlenceli, hoş..

Bir genç kızın, aşk ve dostlukla ilgili, kendiyle ve hayatla ilgili nesi var ya da yoksa alt alta diziyorsunuz kitabı okurken. Yaprak’ın peşine takılıyor, kendi genç kızlığınıza doğru sevimli bir yolculuğa çıkıyorsunuz ama yazar bunu sizin zamanınıza taşımadığı, bugünden size seslendiği için, bugün genç kız olsam, nasıl yaşardım, neleri tercih ederdim, gibi soruları kendinize sorarak zamane dediğiniz gençleri daha iyi anlıyorsunuz. Düşünmediklerinizi düşünüp, gözlemleyip anlamadıklarınız olduysa onları anlamaya başlıyorsunuz.

Hayat küçük ayrıntılarda gizli. Bir kart, birkaç satır yazı, bir küçük elbise; hangi dönemde olursa olsun genç bir kadını heyecanlandırmaya, onu yaşayacakları üzerinde düşünmeye yeter. Kitap, tam da bu merak ve heyecanla başlıyor. Yaprak’la birlikte siz de heyecana kapılıp neler olacağı ile ilgili meraka düşüyorsunuz. Tek başında değil Yaprak bu heyecan ve merakların içinde... Dört adam var etrafında; genç, ümitli ve gençliğin getirdiği tüm toyluk ve cesarete sahip. Hepsi birbirinden farklı, hepsinin sahip olduğu özellikler ayrı. Hepsinin zenginliği de zorluğu da kendi içinde gizli.

Haberin Devamı

4N 1K

Kitapta Yaprak’ın peşine takılıp gençliğinize gidiyorsunuz.

Hemen herkesin hayatı, gençlik dönemlerinde bu tür kalabalıklar, iniş ve çıkışlarla doludur. Adına gençlik denen mucize yavaş yavaş pırıltısını kaybetse de hayat başka bir yönüyle daha anlamlı, daha yaşanır hale gelir kendiliğinden... Büşra Yılmaz’ın bütün kitaplarında güncel aşkı buluyorsunuz. Bu sefer de cep telefonlarındaki gruplarda yazılan ve söylenenleri, zamanın mekanlarını, eğlence anlayışlarını ve bugünkü gençliğin konuşma dilini bulacaksınız.

Ve bütün bunları fark ederken aşkın, dostluğun, hayattan beklentilerin hangi dönemde olursa olsun aynı olduğunu görerek mutlu olacaksınız. Bu bir gençlik kitabı ama onu okurken gençlik denen o tılsımlı dönemin insanın sadece ve sadece kendinde saklı olduğunu, bunun kırışan tenle, olgunlaşan ruhla, tecrübelerle kabule geçmiş akılla bir ilgisi olmadığını, zaman zaman kendi başına kalarak aynı güzellikle hayatın tadını çıkarabileceğini göreceksiniz.

Haberin Devamı

Hayatta bazı şeylerin eskimediğini, hiç kaybolmadığını, sadece onları ifade şekillerinin farklılaştığını görerek sevineceksiniz. Kitabın adıyla başlayıp onun içini doldurmakla şifreyi çözeceksiniz. Okudukça, tatlı, sıradan ama bir o kadar da başkalarına hiç benzemeyen bir genç kızla onun etrafında kendine yer bulmuş delikanlıların aşka ve hayata tutunma şekillerini okurken çok güleceksiniz.

Biraz tanıdık geldiği için, biraz da yeniden onların yerinde olmak isteyeceğiniz için... Hoş bir tezat yani...

DİĞER YENİ YAZILAR