Hakkı ödenmez Mustafa Kemal’in

Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı! Hepimize kutlu olsun! Atatürk’ün izinde büyümüş, onun yolundan bir an olsun ayrılmayan bir neslin çocuğu olmak, müthiş güzel bir duygu! Okul zamanımdaki gibi içim kıpır kıpır oluyor bugünü düşündükçe! Ankara’yı, İstanbul’u, İzmir’i; bütün memleketi! Bugün, o ilk ve şahane büyük adımla başlıyor kurtuluş mücadelesi! Bugün, pusulası bile olmayan bir gemiyle, çok sevdiği askerliğinden vazgeçmiş genç bir adamın mücadelesi başlıyor bizler için! Hakkı ödenmez Mustafa Kemal’in… Ona layık olmak için okuyan, yazan, ilerleyen, farkında ve uyanık insanlar olmak zorundayız. Dünya karmakarışık haldeyken bizim zihnimizin dupduru kalabilmesinin başka yolu yok.

Bir Cesur Kadın…

Hakkı ödenmez Mustafa Kemal’in

Postadan bir kitap geldi: Halide. Açtım, ilk sayfasında yazarları Yeşim Demir ve Fatih Özcan’ın nazik notu vardı: “Bize huzurlu uykularımızı armağan eden, toprağın altında uyuyan analarımıza…” diyordu. Ne sıcak, anlamlı ve hoş bir not diye düşündüm. Ertesi gün de anneler günüydü. Okumaya başladım kitabı, o gece bitirdim.

Haberin Devamı

Kitap, Halide Edip Adıvar’ın romanıydı…

Kurtuluş Savaşını adım adım takip etmiş, kalemiyle, düşünceleriyle, savaşın bilfiil içinde yer almış bu şahane kadın kahramana bir savaşçı, bir yazar ama en önemlisi bir kadın olarak bakmak, müthişti. Mustafa Kemal’e olan büyük hayranlığın, güçlü bir erkekle onun kadar güçlü bir kadının yan yana gelmeyişinin ilginç yolculuğu… Fikriye ve Latife’nin Halide’nin zihnindeki yeri… Bilmediklerime de cevap gibi oldu adeta... Nefis bir kitap olmuş!

“Başucunda duran tahta kutunun kapağını açtı Halide, kurumuş güle baktı.

Derin bir Ah!” çekti...”

Kitap için, çok teşekkür ederim.

İletişimin önemi!

Hakkı ödenmez Mustafa Kemal’in

Uzman Psikolog Begüm Karataylıoğlu, Tesadüfen Anlaşıyoruz adlı bir kitap yazmış, adı dikkatimi çekti önce ben de tesadüfen konuşuyoruz diye bir deneme yazmıştım. Baktım, tesadüfen konuşulunca tesadüfen anlaşılıyor zaten Aldım kitabı… Özellikle gençlere, öğrencilere hatta iş dünyasında kendine sağlam bir yer edinmek isteyenlere şiddetle tavsiye edeceğim bir kitap. Şahane bir araştırma! Tam da günümüze lazım. Bu kadar kabalaşmış, bu kadar dik kafalı olmuşken biraz kendimizi dinlemeye, biraz hayatı ve çevremizi yöntemince fark etmeye ihtiyacımız var diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Günümüzde sosyal medya veya internet üzerinden kurulan bağlantılar, gönderilen mesajlar, emojilerle açıklanmaya çalışılan duygular yüz yüze iletişimi neredeyse yok etmek üzere.

Bundan dolayı yanlış anlaşılmalar eskisinden daha büyük bir sorun kaynağı...

Oysa, “güçlü ve bilinçli bir iletişim dili” kurmak, kişiler arasında bir buluşma zemini oluşturur ve mutlu bir toplumun temelidir.

DİĞER YENİ YAZILAR