Hayal ve gerçek…

Savaşlar, barışlar, göçler; değişen dünya düzenleri, insanların bitmek tükenmek bilmeyen hırsları, yeni yeni hikayelerin yazılmasına sebep olmuştur.

Aşkta yolculuk…

“Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğünde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire birden kendini, savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya’da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743’tür. Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan James Fraser, Clairee öyle sınırsız bir aşk sunar ki genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır.”

Bir savaş sonrası kitap Yabancı serisi, Diana Gabaldon’un çok kısa bir sürede New York Times’ın çok satanlar listesine girmeyi başarmış romanı. Bu yazarın en önemli özelliği, sağlam kuruları… Fantastik bir tatla yazdığı ilginç roman serisi, hayal dünyanızı güçlendiriyor ve sizi şahane bir yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Nasıl düşüleceğini öğrenmek…

“Hayatta önemli olan, nasıl düşüleceğini öğrenmektir.”
Güçlü ve küstah denebilecek kadar dobra bir kız olan LilyCasey Smith için hayat kurtarmak, yabani atları ehlileştirmek ve pokerde kazanmak, günlük hayatın bir parçasıdır.
Hayatın karşısına çıkardığı her zorluğun üstesinden gelir, Lily’nin hayat hikayesi ailesinden bir nesilden diğerine aktarıldı. Torunu JeannetteWalls, hayal gücünü ve yazarlık yeteneğini kullanarak onun hayatını kaleme aldı. Atlar Kadar Özgür Gerçek bir hikaye, nesilden nesile aktarılacakken bir kuşak sonra milyonlara mal olmayı başardı.
Bazen bir kadının bir gününe, bir hayat sığar…
Stefan Zweig okudunuz mu hiç? Avusturyalı yazar, evlendikten sonra yerleştiği Salburg’ta edebiyat alanındaki en üretken dönemini geçirdi. Öykü, roman ve tiyatro oyunu dışında biyografi ve deneme kitaplar var yazarın. Şahane biyografiler de yazmış, edebiyat, felsefe ve siyaset alanında öne çıkan isimlerin hayatını kaleme almış.
Zweig, Bir Kadının 24 Saati’nde, bir kadın hikayesinden yola çıkarak romanın geçtiği dönemin yozlaşmaya başlayan hayat görüşlerini, insan ilişkilerini, kahramanları üstünden başarıyla eleştiriyor. Aşkı, hayatı toplum baskılarını ve toplumun yaşamları derinden etkileyecek bir güce sahip olduğunu başarıyla anlatıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR