Bahara merhaba diyen kitaplar

Bahara en çok aşk yakışır. Yalnızca tabiat değil, kalbimizde çiçek açar. İşte böyle günlerde daha çok yazar insan… Yaşadıklarını hissettiklerini kaybetmemek için…Ya da okur…Yaşananları, hissedilenleri içinde duyumsamak için…

Korkunun kadınları…

“Kadınlar bu kez tekinsiz öyküler anlatıyor…Ama yakınarak, mağduriyeti yücelterek değil… Kadınlığın hep bilinen ama bilmezden gelinen gücüyle…

Kız Kulesi’nde bulunan albino bebek, Maltepe’deki Bakireler Tapınağı, İstanbul’a gelen büyücü, Büyükada Rum Yetimhanesi’ndeki hayalet, Yerebatan Sarnıcı’ndaki Medusa, Üsküdar Toptaşı’nda Valide-i Atik Külliyesi’ndeki gebe kadınlar, Kadıköy’de Süreyya Operası’nda bir soprano, Caddebostan’ın gizemli geçmişindeki cadı bostanı, Ayasofya’nın dehlizlerinde Sofia’nın dönüşümü…

Hepsi dokuz ayrı kadının imbiğinden geçerek, dokuz ayrı öyküyle bu kitabın sayfalarında buluşuyor.

İstanbul’un her biri farklı bir sır barındıran köşesinde, kadınların rehberliğinde gizemli, heyecanlı, gerilimli bir yolculuk…” Kadınlar, başka görürler hayatı. Sevinçleri coşkuludur, acıları derindir. Işın Beril Tetik, Aşkın Zengin Akkuş, Gülbike Berkkam, Orkide Ünsür, Zeynep Çolakoğlu,Seran Demiral, Özlem Ertan, Funda Özlem Şeran ve Nurgül Çelebi Özmen; gerçek yaşam öykülerini anlatmışlar bu kitapta.

Haberin Devamı

Anlatılanları Orkide Ünsür derlemiş. Dokuz ayrı öyküde, hayata dokunacaksınız. Ve hayata kadın gözüyle bakmanın farkının, farkına varacaksınız.

Günlükler gün gün işler hayatı satırlara

“Jewel’in hayatı, okuldaki arkadaşlarından çok farklıdır. Sosyal hayatta saygın biri olarak tanınan babası aslında şiddet yanlısıdır; annesi ise eşinin uyguladığı şiddet nedeniyle sık sık akıl hastanesindedir. Jewel, kardeşi Esther ile küçük bir dünya kurmuştur. Büyüdükçe ebeveynlerini, içinde bulunduğu koşulları sorgulamaktadır. Bildiği tek şey vardır; annesi gibi mağdur olmayacaktır. Kendisini sadece boks yaparken ve kardeşiyle vakit geçirirken iyi hissetmedir. Onca yılın ardından, babasının küçük kardeşine ilk kez el kaldırması yeni hayatlarının başlangıcı için itici güç olacaktır… “Günlükler güzeldir. Gün gün işler hayatı satırlara… Ama zordur günlük yazmak. Dürüstlük ister, sahicilik ister ve en önemlisi cesaret ister. Kolay değildir hayatın kapılarını başkalarına ardına kadar açmak… Kırık Kalpler Kavanozu da güzel bir günlük… Biraz hüzünlü ama hayatın gerçeklerini, insanların neler yaşayabileceğini ve ne olursa olsun hayata tutunmayı nasıl tercih ettiğini anlatan bir kitap…
Jean-François Chabas sizi yazdıklarıyla yaşam hakkında tekrar düşündürecek. Kim bilir, belki de günlük tutmaya başlarsınız bu tatlı bahar günlerinde yaşananları unutmamak için…

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR