Yaşam için okuma önerileri

Hayat çok acı deneyimler yaşattı bu hafta hepimize… Şaşırdık, korktuk, sorguladık, göz yaşı döktük, içimiz yandı tevekkül ettik… Zamansız biten hayatlar, hayat üzerinde bir kere daha düşündürdü bizi… Ömür dediğimiz şeyin içine neler sığıyor, neler yazılıyor onun hakkında, neler hayal ediliyor; bütün bunlar hep kalemin ucunda gizli… Önce Tanrı yazıyor her şeyi, sonra da yazma yeteneği verdiği hayalleri ve tasarıları kaleme almayı sevenler… Daha iyi bir hayat için öneriler var bu haftaki kitaplarda ve yine hayata en çok yakışan “aşk” tabii ki…

Ya da yazı tura

Ayfer Tunç yine yazdı… Yine şahane anlattı anlatmak istediklerini. Nefis bir roman olmuş Aşıklar Delidir ya da Yazı Tura. Kitabın tanıtımında modern bir destan demişler yazarın tarzı için. Bu kadar doğru bir tespit olamaz. Onun kaleminde eskinin tadı hep vardır. Anlattıkları, dünün kokusunu, bugünün tadını barındırır içinde. Taraflı diyebilirsiniz yazdıklarıma ama ben bu yazarı çok severim. Ne yazarsa alır okurum ve zaten beğeneceğimi bilirim.

Haberin Devamı

Yine öyle oldu. Aşıkların deli olduğu ve ne olursa olsun acı çektiği konusunun altını özellikle çiziyor kitabında.

Bir hayat için 7 strateji

Mükemmeliyetçilik kadar başa bela bir durum var mı hayatta? İşte, Dr. Elizabeth Lombardo, Kendini Aş adlı kitabında bu durumdan kendini kurtarmanın yollarını anlatıyor.
ABD’de çok okunmuş bu kitap daha iyi ve sevdiğimiz şekilde yaşayacağımız bir hayat sahibi olmanın yollarını anlatıyor.
Beynimizi yönetmek mümkün mü?
Yazar Nedim Güzel Beyin Yönetmeni kitabında uygulamalarla size imkansız gibi görüneni yaşatıyor. Akıllı olma peşinde koştuğumuz, daha kaliteli yaşamak ve beynimize hükmetmek istediğimiz kesin. O zaman bu kitabı alacak, ders çalışıyormuşsunuz gibi düşünmeden kendinizi ona teslim edeceksiniz. Çünkü herkes kendi beyninin yönetmenidir. İşte yazar, bu gücü keşfetmenin yollarını anlatıyor…

DİĞER YENİ YAZILAR