Yeni yılı kitaplarla selamlayın

Yeni yıla; yeni satırlar, yeni yazarlar ve yeni kitaplarla merhaba deyin. Herkese iyi seneler…

Düşünüz gerçek olsun

Mari Camgöz Pektezol’un tam da yeni bir yıla yakışır nitelikte bir kitabı var: “El Yapımı Hayat”... Hayatın el yapımı olur mu, demeyin. Siz ona dokunmayı başarırsanız, olur.

Kitap 40 bölümden oluşuyor. Her bölüm, farklı bir hitapla, başka bir dikkat çekişle yakalıyor okuru. Hayatla, insanın kendisiyle ve onunla ilişkisini tatlı tatlı anlatıyor. Anlatırken küçük yol göstermeler, zevkli nasihatler sunuyor okura. Ve onu tamamen serbest bırakıyor satırların arasında:

“Neye inanıyorsak onu yaşarız.

Ne olmaya inanıyorsak o oluruz.

Şimdi kendini seçme vakti...

Bir kuş tüyü kadar hafif, özgür, ışık ve mutluluk dolu kocaman bir yürek seninle olsun.

Olmasını istiyorsanız, yazara kulak verin, bu yolda gönüllü olun.”

İster düşleyin, düşünüz gerçek olsun; ister hayal edin, düş’ünüz gerçek olsun. Hepsi sizin nasılsa…

Aralıktan sızan karanlık

Orkide Ünsür, bir öykü yazıyor, kendi deyimiyle tekin olmayan... Sonrasında 12 yazar arkadaşından aynı özelliklere sahip öykülerini alıyor, onları kendisininkiyle bir araya getiriyor, çok değişik bir öykü derlemesi çıkıyor ortaya. Adına da “Karanlık Yılbaşı Öyküleri” diyor.
Korku ve gerilim severler için şahane bir derleme.
“Her aralık ayının sonunda yeni bir yıla girecek olmanın heyecanı ve sevinci içinde tatlı bir telâş görünür dünyanın her yerinde. Ama her şey görünenden ibaret değildir. Kimi için tüm ailenin bir araya geldiği bir toplantıdır yılbaşı, kimi için arkadaşlarla bir ev partisi, şehrin meydanında patlayan havai fişeklerdir kimi için, kimi için romantik bir akşam yemeği, eğlence, yeni dilekler, yeni umutlar… Herkes için öyle değil oysa. Karanlığı da var bu dünyanın. Her insanın içindeki karanlık kadar...”
Yepyeni bir felsefe…
“Hayatta en çok sevmeniz gereken kişi kendinizsiniz.” Buda
“Kendini kurtarmanın tek yolu başkalarını kurtarmak için çabalamaktır.” Alexis Zorba
“Bambaşka kıtalarda ve asırlarda yaşamış arifler, mutluluğun peşine düşenlere mürşidin kendi algılarımız olduğunu söylediler. Erdemin, metanetin ve öz saygının bir kökte filizlenip, dallarından sevgiyi, huzuru, neşeyi nasıl uzatacaklarını anlattılar. Oysa insanlık hâlâ, halının altına bizzat süpürdüğü hazineyi, tanımadığı kahramanları masal dağlarında arıyor.”
Tanıtımında böyle bir tezatla bizi kendine çeken bir kitap “Dört Gün Buda Üç Gün Zorba”. İki büyük insanın yaşama felsefesini birleştirerek hayata yepyeni bir yorum katmayı başarıyor yazar. Ünal Ersözlü ; dört gün Buda kadar dingin ve sabırlı, üç gün Zorba kadar coşkulu ve tutkulu yaşamanın, mutluluğa hak ettiği dengeyi nasıl vereceğini anlatıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR