Yeni yılda ne okuyalım?

Yeni başlangıçlar için kitaplar en güzel dostlarımızdır. Renkli ve ilginç eserleri okumanın tam zamanı...

Yaraları sarmanın zamanı geldi

Zeus Kabadayı’nın “Beni Neden Sevmedin” adlı kitabı yepyeni çıktı. Yaralarını sarmaya, yaşadıklarını unutmaya çalışanlara ya da tam tersi yaralarını ne olursa olsun kanatmaya kararlı olanlara uygun bir kitap…

Yeni yılda ne okuyalım

Bir tanıtım yazısı düşünün, bu ifade var en başında ve şöyle devam ediyor:

“Varsa param, hepsini bağışlayın. Vücudumda kullanılabilir ne kadar organ varsa ve kime ne yarıyorsa, dağıtın. Ama kalbimi vermeyin. Kalbim sadece ona ait ve hep öyle kalacak. Ben ondan başka kimseyi sevmeyeceğim, sevemem. Çünkü onun baktığı gibi bakamaz kimse bana. İçimden hep “beni neden sevmedin” diye sordum. Durmadan sordum. Cevap bulamadım. Olsun.

En azından ben sevdim, bu ikimize de yeterdi. Bu bedende bu kalp sadece ona ait diyorum işte, sevmese de ona ait. Kimseye vermeyin.

Bencil olduğumu mu düşünüyorsun? Bana sorarsan o bunu hak ediyor yine de. Kimse bunu bana çok görmesin. Hayatı boyunca kimseye sevgi besleyememiş bir adamın son isteği bu. Kalbimi ona verin. Kabul etsin.”

Haberin Devamı

Sevilmediğini bilmenin ezikliği, boşluğu ve değersizliği üzerine düşünülerek yazılmış bir kitap. Varsa böyle bir yaşanmışlığınız, varsa içinizde hala hiç kapanmamış yaralarınız, kendinizden çok şey bulacağınız bir kitap bu…

Yeni yılda ne okuyalım

Aşk yolcusu kalmasın

Ali Canip Olgunlu, benim üniversiteden sınıf arkadaşım. Aradan yıllar geçti. Bu arada onun bir kültür adamı olarak Anadolu’yu karış karış gezdiğini, insanı, Allah’ı ve aşkı her yerde bulup onlara her yerde dokunduğunu biliyordum. Tasavvuf gibi sonsuz ve sınırsız bir dünyada kaybolmadan yol göstererek yürüdüğüne şahit oluyordum.

Edebiyat fakültelerinde okuyanlar, herkesten daha yakındır bu sonsuzluğa… İçlerine bırakılan tatlı bir kıvılcım sonrasında büyük yangınlara dönüşür…Hele de bizimkiler gibi birbirinden değerli hocaları, yol göstericileri varsa…Ali Canip, yeni kitabı Dinle/ Aşk Yolcusu’ nda, bu dünyanın en büyük isimlerinden Mevlana’nın Mesnevi’sinin ilk 18 beytine dokunuyor. “Sen aşkı kimseye sorma. Ancak aşka sor.

Haberin Devamı

Aşk kendi kendinin tercümanıdır… “

Yeni yılda, zaman zaman uzaklaştığımız ama tam da ortasında, olanca gerçekliğiyle yaşadığımız Allah aşkını yeniden hatırlamanın tam zamanı…

Yeni yılda ne okuyalım

Noktaya mecbur değiliz

Bayramda el öpmeye kendi klonunu gönderen yeniyetmeler… İkinci köprüde intihar etmek yasaklandığı için üçüncü köprüye giden, oradaki kuyruğu görünce de intihar etmekten vazgeçen memurlar... Batıkan Köse, muktedirlerin izahına mizahla karşılık vermek lazım diyerek başlıyor işe ve ustaca biçimlendirdiği taşlarla duvarlar örüyor. “Noktalı Virgülle Biten Bir Kitap“ bize binbir seçenek sunan öykülerle dolu.

DİĞER YENİ YAZILAR