Kitapların büyüleyici dünyasına kapılın

Yazı yazmanın mucizevi yaratıcılığı, insanı başka dünyalara, hayallere hatta imkansızlıklara taşıyan bir özellik. Demek ki yazmanın büyüsünü fark etmek ayrı bir yetenek ve en az yazmak kadar değerli.

Yanlış yapana teşekkür edilir mi?

Bir iç hesaplaşması, bir hayat muhasebesi, her bölümde hatta her sayfada hayata başka bakış açısı…

“Her güne gülümseyerek başlamak için bir sebep bulmak, canınızı sıkanları umursamamanız gerektiğini hatırlamak, standart kusursuz hayatlar yerine kendi hayalinizi yaşamanın o kadar da zor olmadığını fark etmek, kendi değerinize, sağlığınıza, huzurunuza sahip çıkmak, herkese yetmek, her işe yetişmek her zaman kolay değil belki. Ancak bir yol arkadaşı elinizden tutarsa başka...Hayatı boyunca biraz daha fazla kahkahanın peşinde koşan, anılar biriktiren, hayaller kuran, yorulup tökezledikçe yeniden ayağa kalkmaktan usanmayan, geleceği hep umutla bekleyen, gözyaşına da, hatalarına da sahip çıkan, neşesinden kolay kolay vazgeçmeyen bir kadının hikâyesi bu. Herkese tanıdık gelecek.”

Haberin Devamı

Doğru, gerçekten de tanıdık geliyor okuyunca. Nilgün Bodur’un Sıradaki Teşekkürüm Bana Yanlış Yapanlara adlı kitabı, değişik bakış açısı ve farkındalık yaratan adıyla ilgi çekiyor. Yaptığı her yanlış, başka bir şey öğretiyor insana…Ama önemli olan ona yapılan yanlışlardan aldığı ders, öğrendiği gerçek vardığı son.

İyi bir yoğunlaşma, farklı bir yazıya döküş. Okuyun derim.

Akıldan gönüle, gönülden beyine

Tanrı, tasavvuf ve insan; her zaman meşgul etti insanın kendisini.Kendine ait bir şeyleri arayıp durdu evrenin içinde ve kendinde Tanrı’dan bir parça bulmak için çabaladı. Bulduğunda da insan-ı kamil oldu.
Rengin Sakaoğlu’nun Güneş Bazen Mavi Doğar adlı kitabı, düz yazı ile manzum yazıların bir araya geldiği, tasavvufi ayrıntıların dantel gibi tatlı bir ayrıntıyla işlendiği, oldukça keyifli bir kitap.
Sen mi bu bedenin içindesin, beden mi senin içinde, gibi derin felsefesi olan sorular sorarak okuyucuyu bu sorular üstünde düşünmeye sevk eden, bu zaman için yumuşak, sıcak ve maneviyat dolu bir kitap.
Bu tür konulara ilginiz varsa kaçırmayın derim. Son zamanlarda evrene ve Tanrı’ya yönelik çok sayıda kitap yazılıyor, bu da onlara benziyordur diyebilirsiniz ama inanın, benzemiyor.
“Sevmek, sevebilmek her şeydir
Sevmenin aslı nedensizdir.
Nedenlere bağlı olana aşk denmez
Allah ise aşkın ta kendisidir”
Bakışıyla hayat yeni bir anlam yükleyen, sizi farklı düşündürecek bir kitap.
Bir komedya ve bir felsefe
Yazarlığını fark etmeyi başarmış en önemli kalemlerden biri İngiliz Edebiyatının ünlü ismi George Bernard Shaw’ dur. İnsan / İnsanüstü İnsan, hayatı ve insanı sorgulamak için yazarın kaleme aldığı şahane bir tiyatro eseri. Tiyatroyu izlemek kadar okumak da keyiflidir. Sahnesini, oyuncularını siz hayal edersiniz, Mekanları siz dayar döşer, oyuncuları siz giydirirsiniz. Oyunu siz yönetirsiniz kısacası…İyi bir yazar olmak kadar önemli bir şeydir iyi bir okur olmak. Ancak zeki bir okur, okuduğu kitaptan zevk almayı bilir, ondan şikayet etmez. Ve ancak zeki bir yazar tarafından çevirisi yapılan bu tür kitaplar daha çok okura ulaşır. Kitabın çevirisi Cevat Şakir Kabağaçlı’ya ait, bizim Halikarnas Balıkçısı’na. Ta 1949’da çevirmiş eseri. İki dâhinin dehası birleşmiş kitapta. Nefis bir eser ve nefis bir çeviri. Mutlaka okuyun.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR