Eğlendirirken düşündüren kitaplar

Bu haftaki kitaplar, eğlendirip bir yandan da düşündürecek.

Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu

Aşkım Başımda Değil, Funda Gürel’in romanı. Değişlerle oynayabilen zekaları seviyorum. Algı hatası yaptığınızı zannederken kitabın adının tam ortasında buluyorsunuz kendinizi, üstelik bu idrakta bir derinlik buluyorsunuz. Kitap beni adıyla tavladı önce. Sonrasında da arka kapak yazısında rastladığım Aslı’yı merak ettim, kitabı aldım, hemen okudum.

Instagram karesi tadındaki Vsco filtreli hayatını iş odaklı yaşayan Aslı’nın en büyük amacı çalıştığı Rainbow Yayınevi’nde başarılı bir editör olabilmekti. §Oldu da. Hem de hiç beklemediği bir anda. Sevincini anlatmaya kelimeler, coşkusunu yaşamaya zafer çığlıkları yetmezken yaptığı garmagarip bir hata, hayatının akışını değiştirip, ona en çok kaçtığı şeyi getirdi; Aşkı…

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak deyiminin anlamını her hücresine kadar yaşayan Aslı’ya bu kez en yakın arkadaşları Miray, Lila ve Hazal’ın verdiği destek de yeterli olmadı, Girlpower mottosu maalesef tutmadı....

Haberin Devamı

Hayatı yeniden keşfedin

Hiç yıkıldı mı dünyanız başınıza? Hiç aklınızda olmayan bir iş, aniden geldi mi başınıza? Cevabınız ne olursa olsun, bu kitabı okumanızı öneriyorum. 35 Çok Güzel Gelsene, Pınar Çelikel’in romanı. Bir kadının hayatı yeniden keşfetme kararlılığını keyifle okuyacağınız, tatlı bir üslupla yazılmış çok güzel bir roman.

Mutlu evliliğin formülünü veriyor

Prof. Dr. Medaim Yanık, Mutlu Evliliklerin 7 Özelliği adlı kitabını, “Hep mutsuz evlilikleri mi inceleyeceğiz, biraz da mutlu olanları anlamaya çalışalım!” diyerek kaleme almış.
Çok da iyi etmiş. Bıktık, olumsuzlukları okumaktan, biraz da işin yoluna yordamına uzmanların görüşlerinden yararlanarak ulaşalım, öyle değil mi! Eş terapileri yapan Yanık, yakından baktığı insan ilişkilerini araştırarak sonuçlarını okurlarla paylaşmış, bir psikiyatrist olarak yolunda gitmeyen çok sayıda ilişkinin yakın tanığı olmuş ve en az 10 yıllık evli olup evliliği mutlu giden çiftlerle yaptığı görüşmeleri paylaşmış. Sonuçlar şöyle: Birbirlerine ve evliliklerine olumlu bakan, birbirlerinin farklılıklarını kabul eden, yıkıcı kavgalar etmeyen, küs kalmayan, cinsel hayatlarını devam ettiren her şeyden önemlisi iki iyi arkadaş olan eşler, mutlu oluyor, yaşamlarındaki sorunlarla baş etmeyi beceriyorlarmış.
İşte mutlu evliliklerin ortak özellikleri...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR