Gazete Vatan Logo

Trump: Taraf tutmuyoruz, memnun değiliz!

ABD Başkanı Trump, "Erbil ve Bağdat arasında taraf tutmuyoruz. Kürtlerle Bağdat'ın anlaşamamasından memnun değiliz" dedi.

Trump: Taraf tutmuyoruz, memnun değiliz!

Irak'ın Kerkük kentinde son günlerde artan çatışmalarla ilgili değerlendirme yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Onların (Kerkük'te) çatışıyor olmasından memnun değiliz. Bu savaşta bir taraf tutmuyoruz." dedi.

Trump, Beyaz Saray'da basın mensuplarına Kerkük'te yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Trump, Kerkük'te Irak Merkezi Yönetimi ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) unsurları arasında yaşanan çatışmalardan memnun olmadıklarını vurguladı.

"Çatışmalardan memnun değiliz"

Trump ayrıca, ABD'nin Kerkük konusundaki pozisyonuyla ilgili, "Onların (Kerkük'te) çatışıyor olmasından memnun değiliz. Bu savaşta (ikisi arasında) bir taraf tutmuyoruz. Kürtlerle yıllardır süren çok iyi ilişkilerimiz var. Oraya ilk başta hiç girmememiz gerekirdi ancak aynı zamanda Irak'ın da yanındayız. Ancak bu savaşta bir taraf tutmuyoruz." açıklamasını yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), dünkü yazılı açıklamasında, Kerkük'teki askeri gerilime ilişkin ilgili taraflara "gerginliği artıran adımlardan kaçınma" çağrısı yaparken, Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olunduğu da kaydedilmişti.

Haberin Devamı

Bugün de aynı konuyla ilgili olarak Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, Irak ordusuna, Kerkük yakınlarındaki Peşmerge güçlerinin bulunduğu noktalara doğru ilerlemesini derhal durdurması çağrısında bulunmuştu.

Son olarak, Irak Merkezi Hükümeti'ne bağlı güçlerin Kerkük kentinin tamamında kontrolü sağladığı bildirilmişti.