Gazete Vatan Logo

Trump'tan son dakika çıkışı! İstifalar...

CNN'in başı yaptığı Rusya haberiyle dertte... CNN, Başkan Donald Trump'ın geçiş ekibinden bir kişinin Rusya'ya doğrudan yatırımlar fonu ile olası ilişkilere yönelik senato soruşturmasını anlatan haberi siteden kaldırdıktan üç çalışanının istifalarını kabul ettiğini duyurdu. Bunun üzerine Trump'tan yanıt geldi...

Trump'tan son dakika çıkışı! İstifalar...

CNN International'da yayımlanan haberde, ABD Kongresi'nin, Rusya'daki bir yatırım fonu ile Trump'ın geçiş ekibinde yer alan ekonomist Anthony Scaramucci'nin ilişkilerini araştırdığı iddiası yer alıyordu.

CNN yönetiminin yaptığı incelemer sonucunda haberin yayınlanmadan önce gerekli editoryal süreçlerden geçmediği, bu nedenle de geri çekildiği belirtmişti. Haberin yerineyse sitenin genel yayın yönetmeninin imzasını taşıyan bir özür notu yayımlanmıştı.

Notta; "Bu haber, CNN'in yayın standartlarına uymuyor. Bu yüzden haber kaldırıldı. CNN, sayın Anthony Scaramuzzi'den özür diler" ifadelerine yer verilmişti.

İSTİFA ETTİLER

CNN'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu haberi yazan Thomas Frank, televizyonun araştırma bürosundan bir editör olan Eric Lichtblau ve bu büronun denetlenmesinden sorumlu olan Lex Haris istifalarını verdi.

TRUMP'TAN YANIT GELDİ

Bunun üzerine Trump Twitter hesabından istifalara ilişkin bir yorum yaptı.

Trump paylaşımında; "Vay canına, CNN Rusya'ya ilgili haberi geri çekmek zorunda kaldı ve 3 çalışanını istifaya zorladı. Peki ya diğer yaptıkları tüm yalan haberler ne olacak?YALAN HABER!" dedi.

Haberin Devamı