Gazete Vatan Logo

Trump’a inat süper hızlı şov

Cenevre Motor Show, ABD Başkanı Trump’ın ‘AB’den gelen otoya vergi getiririm’ tehdidine karşı elektrikli, sürücüsüz, süper hızlı hatta uçan araçların şovuna dönüştü. Elektrikli oto üreticileri, Tesla’ya yetişmek için voltajı yükseltti

Trump’a inat süper hızlı şov

Otomotiv dünyasının en önemli fuarlarından olan Uluslararası Cenevre Motor Show, ABD Başkanı Donald Trump’ın Avrupalı üreticilere yönelik ‘AB’den gelen araçlara vergi getiririm’ tehdidine rağmen şov yaptı. Fuarda 110’dan fazla yeni modelin dünya ve Avrupa lansmanı gerçekleştirildi. 88’inci Cenevre Otomobil Fuarı’nda elektriklilerden uçan otomobile, sürücüsüz giden araçlardan 1.800 beygir güç üreten süper sporculara kadar yeni modeller ziyaretçilerle buluştu. Organizasyonda özellikle hemen hemen her markanın stadında yer alan elektrikli araçlar ile milyon euroluk etikete sahip süper lüksler dikkati çekti. Şirketlerin ABD’li Tesla’ya rakip olmak için voltajı yükselttikleri görüldü. Avrupalı üreticiler Cenevre’de heyecan verici modelleriyle adeta Donald Trump’a kafa tuttu.

Hatırlanacağı üzere ABD Başkanı Trump, çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi getireceğini açıklayarak, ticaret savaşının fitilini ateşledi. Avrupa Birliği’nin (AB) de bu karara missilleme yapacağını duyurması sonrası savaş iyice kızıştı. Son olarak Trump hafta sonu attığı Tweet’le Avrupa’dan gelen otomobillere vergi getireceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Dünyanın en pahalısı: 3 milyon euro

Bugatti Chiron ‘Super Sport’ versiyonuyla sükse yaptı. 1.800 beygir güç üreten otomobil yine dünyanın en hızlı araçlarından biri olmaya aday görünüyor. Bugatti, 480 km/s hızı zorlayacak. Bugatti Chiron Super Sport’un vergilerle birlikte Avrupa fiyatı 3 milyon euro. Otomobil ABD’de 3.6 milyon dolara satılacak.

1 milyon $’lık Senna

Performanslı otomobillerin ikonu McLaren, efsane Formula 1 pilotu Ayrton Senna’nın anısına özel ürettiği P15 Senna ile Cenevre’de şov yaptı. 800 beygir güç ve 800 Nm tork sağlayan 4 litre motorla donatılan süper sporcu, 100 km/s hıza 2.8 saniyede çıkıyor. Avrupa fiyatı 1 milyon dolar olan P15 Senna’dan sadece 500 adet üretildi ve hepsi şimdiden satıldı.

7 Türk sahip olabilecek

720 HP güce sahip 3.9 litrelik çift turbo beslemeli motorla donatılan, Ferrari 488 Pista, Türkiye yollarında 2019 yılında boy göstermeye başlayacak. Fer Mas Genel Müdürü Sinan Saip Bel, ülkemiz için 7 adet kota ayrıldığını söyledi.

Haberin Devamı

1.006 beygirlik elektrikli Çinli

Çinli LCVHI Auto, elektrikli 4 kişilik Venere’i tanıttı. 1.006 beygir gücündeki elektrikli otomobil 0’dan 100 km/s hıza 3 saniyede çıkıyor.

4 elektrikli bataryası olan Venere, 500 km gidiyor.

Sadece 5 tane üretilecek

Volkswagen Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Italdesign, Cenevre’de ZeroUno’yu tanıttı. Sadece 5 adet üretilecek aracın fiyatının 2.4 milyon dolar olarak açıklandı.

‘Avrupa’da Yılın Otomobili’ XC40

Premium otomobil üretici Volvo’nun yeni kompakt SUV modeli XC40, fuar öncesinde ‘Yılın Otomobili’ seçildi. Volvo Cars bu prestijli ödülü ilk kez aldı. XC40, ülkemize Nisan’da gelecek.

Dünyanın en hızlısı

Cenevre’de dünyanın en güçlü en hızlı otomobili büyük ilgi gördü. İtalyan Corbelatti’nin Missile modeli 1.800 beygir güç üreten 9.0 litrelik motoruyla dikkati çekti. Retro tasarımıyla öne çıkan Missile, 500 km/s maksimum hıza sahip.

İlk uçan otomobil

Dünyanın ilk seri üretim uçan otomobili Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez sergilendi. Hem karada hem de havada gidebilen 2 kişilik PAL-V Liberty, küçük bir helikopteri andırıyor. Liberty karadayken 100 beygirlik motoruyla 160 km hıza ulaşabiliyor. Uçmasını sağlayan 179 beygirlik motoruyla havada 180 km/s hızı görebiliyor. 3 bin 500 metre yüksekliğe çıkabilen oto, tam depoyla 500 km katedebiliyor. Liberty’nin satışı 2019’da başlayacak. Fiyatı vergiler hariç 399 bin dolar olacak. Liberty’i alanlarda uçuş lisansı aranacak.

Haberin Devamı