Gazete Vatan Logo

Toyota’nın yerli hibridi dizelden 15 bin lira ucuz

Türkiye’nin ilk hibrit ve SUV modeli Toyota C-HR ile dünyada önce Türk müşteriler tanışacak. C-HR Hybrid’in satış etiketi vergi teşviği sayesinde 41 bin lira düştü. Aracın fiyatı 1.6 litre dizel otomatikten 15 bin lira daha ucuz oldu

Toyota’nın yerli hibridi  dizelden 15 bin lira ucuz

Toyota, Türkiye’nin ilk yerli hibrit ve SUV modeli unvanlarına sahip C-HR ile dizelin tahtını sallamaya hazırlanıyor. C-HR aynı sınıfta yer alan 1.6 litre dizel otomatik araçlardan 15 bin lira daha daha düşük satış etiketiyle yarından itibaren Toyota showroomlarında yerini alacak.

Hibrit araçlara getirilen teşvik sayesinde

C-HR Hybrid’in fiyatı 98 bin liradan başlayacak. ÖTV desteğiyle C-HR Hybrid’in fiyatı 37 bin ile 40 bin 600 lira arasında ucuzladı. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Adapazarı’nda üretilmeye başlanan C-HR’ın Avrupa’da ilk kez Türkiye’de satışa sunulacağını belirterek, “C-HR’ı Kasım ayı sonuna kadar özel lansman fiyatıyla satacağız. 1.2 litrelik benzinli C-HR 83 bin 850 TL’den, 1.8 litre hibrit motorlu versiyonu 98 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacak” diye konuştu.

Alabilsek 15 bin satardık

Hibrit teşviğinin hayata geçmesiyle birlikte dizel araç satışlarında bir düşüş yaşanmasını beklediklerini söyleyen Ali Haydar Bozkurt, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Hibrit C-HR’ın fiyatı benzer 1.6 dizel otomatik vitesli otomobillerden 15 bin TL daha ucuz durumda. Sağlanan teşvikle halkımızın hibrit otomobillere karşı yakın ilgisini gözlemledik. Web sitemizdeki hibrit sayfasını ziyaret edenlerin sayısı 150’den 18 bine çıktı. Dizelin tahtını sallamayı hedefliyoruz. 2020’de C-HR satışlarının yüzde 80’ini hibritlerin oluşturmasını bekliyoruz.”

Bu yıl 2 bin 650 C-HR satmayı planladıklarını belirten Bozkurt, “2017’de 10 bin adet satış hedefliyoruz. Fabrikadan istediğimiz kadar alabilsek 15 bin satardık” dedi.

Satışların yüzde 72’si yerli olacak

Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’de üretilen C-HR modeliyle birlikte Toyota’nın satışlarında yerli modellerin payının artacağını belirtti. Bozkurt, “En çok satan modelimiz Corolla’dan sonra C-HR’ın Türkiye’de üretilmesiyle birlikte 2017’de ülkemizde satılan her 100 Toyota’dan 72’si yerli olacak. Halihazırda bu oran yüzde 67 seviyesinde. Yerlilerin oranının artması Türkiye’deki yatırıma iyi bir örnek ve teşvik edici durum” dedi.

Haberin Devamı

3.8 litre yakıt tüketiyor

Toyota C-HR, elmas şeklinde dış tasarımı, coupe hatları ve sportif çizleriyle öne çıkıyor. Araçta 116 beygir güç üreten 1.2 litrelik benzinli ve 122 beygir gücünde 1.8 litre hibrit motor seçenekleri bulunuyor. Otomatik şanzımanla da tercih edilebilen 1.2 lt C-HR, 100 km’de 5.9 litre yakıt harcıyor. Hibrit versiyon 3.8 lt ortalama yakıt tüketiyor. C-HR’ın giriş seviyesi Advance’de; çift bölgeli otomatik klima, 8 inç multimedya sistemi, geri görüş monitörü, yağmur sensörü, cruise control, otomatik yanan farlar, LED gündüz yanan farlar ve elektronik park freni gibi donanımlar yer alıyor.